Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
MUSIK

Selv med skadet frontmand fik The Minds of 99 gulvet til at gungre på Stengade

At Niels Brandt var på krykker satte ikke en stopper for The Minds of 99s, der leverede en stramt eksekveret energiudladning onsdag aften på Stengade.

Niels Brandt i front for The Minds Of 99 ved den første af fire københavnerkoncerter i denne uge.
Niels Brandt i front for The Minds Of 99 ved den første af fire københavnerkoncerter i denne uge.

I sidste uge var The Minds of 99 uheldige. Forsangeren og den platinblonde indpisker Niels Brandt brækkede foden, og det var uvist om den danske rock-kvintet kunne gennemføre deres fire planlagte koncerter i København denne uge.

Onsdag aften var det Stengades publikum, der var heldige. For gips og krykker lagde hverken en dæmper på Brandt eller resten af Minds' udsolgte koncert på det lille, tætpakkede Nørrebro-spillested.

Hvor god morfinen på Hvidovre Hospital end må være (dæleme dulmende, skulle Brandt hilse og sige), så var det skrålende, hoppende publikums energi vel endnu en form for rus? Det var foden det var galt med, ikke ånden, og krykkerne blev i Brandts hænder et par belejlige rekvisitter. Til at hilse storladent med a la »Solkongen (del I)«, den profetiske, egoistiske titelfigur på bandets nye ep. Til at udpege dem med »mærkelige tanker« og »ekstra« følelser blandt publikum under »Til dem«. Til drillende at holde bassist Asger Wissing fast.

Det var min første koncert med Minds, så jeg skal ikke kunne sige om der var mere rampelys til guitarist Anders Folke Larsen og Wissing end normalt. Folke Larsen legede med publikums ivrighed efter at huje med på den funky guitar-intro på »Guldregn«, og han overrumplede mig med en ætsende solo.

Niels Brandt fægter med krykkerne onsdag aften på Stengade.
Niels Brandt fægter med krykkerne onsdag aften på Stengade.

Under Knud Rasmussen-hymnen »Det er Knud som er død« hvirvlede det passende med blege blå snefnug på loftet. Der er lavt til loftet på Stengade, men der er højt til samme i Minds’ udtryk. Gruppen indlemmer elementer af dance, disco og andre elektroniske genrer i deres new wave-influerede rock. Det var ikke blot den energiske levering, men iveren efter at blande genretræk, der gjorde Minds til et forrygende selskab.

Med største selvfølgelig skød et overdøvende båthorn gang i »Hjertet følger med«, et New Order-inspireret nummer med hektisk tikkende percussion og et herligt 90’er-dance staccato keyboard-break. På det nye nummer »K før ærlighed«, fra den kommende udgivelse »Solkongen (del II)«, lød trommeslager Louis Clausen inspireret af EDM-genrens march-lignende opbygning til omkvæd.

Under »Familie« fik Brandt bakset sig tæt på publikums første række. Tre kvinder skråle-stavede sig igennem titlen og erklærede fandom »til den dag vi dør«. Da sangen var ovre, måtte Brandt bede om assistance. Som han tørt konstaterede, »Jeg kan komme frem, men ikke tilbage«. Forhåbentlig vil det samme gælde for gruppens eklektiske udtryk.

Hvad: The Minds of 99
Hvor: Stengade 30, onsdag

The Minds of 99 spiller tre koncerter mere på forskellige spillesteder i København denne weekend.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.