Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Northside Festival

Malk og Mosell leverede gakkelak af den gamle skole

Den aarhusianske musikfestival åbnede med rablende fortællinger og sproglig originalitet fra Marvelous Mosell og Malk de Koijn.

Northside 17.06.2016 Malk de koijn på Grøn scene. Dansk rap var fornemt repræsenteret fredag aften på Northside af Malk De Koijn.
Northside 17.06.2016 Malk de koijn på Grøn scene. Dansk rap var fornemt repræsenteret fredag aften på Northside af Malk De Koijn.

Lad os bare sige det, som det er: I år er hiphop-programmet på Northside Festival næsten så hvidt, som det kan blive. Og dansk. Og måske også til den fjollede side. Sådan så det i hvert fald ud på førstedagen af den syvende udgave af Aarhus’ store årlige musikfestival.

Men hey, det gør så absolut ikke noget, når de bookede navne hedder henholdsvis Marvelous Mosell og Malk de Koijn. Begge navne dyrker nemlig et humoristisk og vildt fabulerende univers, der giver den groveste optur over modersmålets muligheder. Den slags optur, som ingen amerikanske rappere nogensinde vil kunne give et dansk publikum.

Første levende billede var den selvudnævnte »bedste danser« Marvelous Mosell, der tidligt på eftermiddagen indtog Green Stage som én stor rablende kærlighedserklæring til den tidlige hiphop- og rap-kultur. Komplet med windbreaker-joggingdragt, guldkæde med kassettebånd for enden, graffiti-logoer, old school hiphop-dans og scratch i lange baner fra Malk de Koijns Tue Track på de to flade hjul af stål.

Marvelous Mosell i old school-uniformen på Northside Festival 2016
Marvelous Mosell i old school-uniformen på Northside Festival 2016

Den slags tilbageskuende løjerligheder kunne nemt lukke sig om sig selv i sin egen indforståede retro-boble, men Mosell er en sand original, der med sin lettere fjogede dedikation er umulig ikke at holde af. Og så hjalp det bestemt også på det, at han havde pladetasken fuld af sine fantasifulde rap-knaldromaner.

»Catastrophical Ravage« om den magtliderlige nørd, der kan styre hele verden ved hjælp af et Sega Mega Drive-joypad. Eller den om »Robin Rubin«, der solgte kokain under crack-epidemien på Frederiksberg i 1983. De overraskende popkulturelle referencer fløj om ørerne på os, mens vi dansede boogie til de gamle funk- og disco-samplende numre. Da jeg gik derfra sad smilet oppe over begge ører.

Godt og forudsigeligt
Tidligt på aftenen fortsatte festen i mere eller mindre samme gear med Mosells åndelige storebrødre i Malk de Koijn. Det var den rasende populære rap-trios første koncert i to år, og det kunne mærkes. På den gode måde.

De var tændt og fik hurtigt kørt Northside-publikummet op med en hitparade, hvor de tunge beats rullede hårdt og Tue Track, Geolo G og Blæs Bukkis uortodokse flows, absurde personager og dadaistisk gakkelakkede rim flettedes sammen på svimlende original vis.

»Malk« var »Toback« som de selv sang. Desværre havde de bare ikke noget nyt med sig i posen. Og det gjorde det i sidste ende også til en ganske vist god, men også lige vel forudsigelig seance fra dansk raps ubestridte konger.

Hvad: Marvelous Mosell Hvor: Green Stage, Northside Festival, fredag

Hvad: Malk de Koijn Hvor: Green Stage, Northside Festival, fredag

Malk de Koijns fyrede op for rim-festen på Northside.
Malk de Koijns fyrede op for rim-festen på Northside.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.