Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hiphop-kæmperne der fik Northside til at gå amok i regnen

Den amerikanske duo overvandt en svær start med deres sprængfarlige energi.

Run The Jewels, Northside 2017, Green stage.
Run The Jewels, Northside 2017, Green stage.

Jeg har ikke været på Northside i mere end to timer, og alt er allerede mudder. Regnen pisker ned fra en straffende gråsort himmel. Ikke ligefrem de mest optimale rammer at holde en fest i.

Men det blæste Run The Jewels højt og flot på, da de i storskrydende stil entrede Green Stage til tonerne af Queens »We Are The Champions«. Okay, der var faktisk et lille ophold i regnen de første tyve minutter, men så vendte den også tilbage i stor stil. Men da havde den sort/hvide amerikanske hiphop-duo bestående af Killer Mike og El-P allerede fået tændt solidt op under Northside-publikummet med deres hårdkogte dobbelttempo-rap, der fløj fra scenen som hidsige maskingeværsalver.

Duoen er udover Suspekt det eneste hiphop-indslag på årets program, og at dømme ud fra publikums dedikation og begejstring kunne det tyde på, at Northside måske burde overveje at investere lidt mere i en genre, der om noget svinger taktstokken i tidens musik.

Artiklen fortsætter under billedet...

Killer Mike i aktion på Northside Festival
Killer Mike i aktion på Northside Festival

Run The Jewels er blandt de mest sprængfarlige navne i disse år. Deres bastunge industrielle produktioner og politiske engagement peger durk ind i nutiden, men som de også viser under koncerten, hylder de samtidig old school-hiphop-dyder som scratch og ekvilibristiske mc-skills. Det handler sgu om at vise, at man er en god rapper!

Denne aften er det dog mest af alt den deliriske energi mellem de to sjælevenner på scenen og publikum i smatten, der bærer koncerten hjem. Publikum crowdsurfer, banker kroppene ind i hinanden med store fjogede smil på og giver generelt fanden i regnskyl og mudder, der farver de hvide sneakers i halvtreds nuancer af brun.

Artiklen fortsætter under billedet...

Publikum i regnen til Run The Jewels.
Publikum i regnen til Run The Jewels.

Bortset fra et enkelt shout-out til Labour-partiet i England og en herligt skidt-snakkende intro til »Lie, Cheat, Steal«, er det en koncert, hvor Run The Jewels politiske kanter er slebet helt af. Opgøret med social uretfærdighed, politibrutalitet og politisk korruption, som er den benzin, de hælder på deres vredes bål, går desværre tabt i live-situationen, hvor det er mere eller mindre umuligt at vriste mening ud af de ord, de spytter i mikrofonen.

Det er lidt synd, men omvendt så synes deres største mission alligevel at være at vende alle de negative energier - al vreden over lortet, der foregår rundt omkring i verden - til en eksplosion af positiv energi. Og i den henseende lykkedes de i stor stil.

Hvad: Run The Jewels
Hvor: Green Stage, Northside Festival, fredag

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.