Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Grand Prix-vindere uden personlighed

A Friend In London vandt det danske Melodi Grand Prix, men faldt igennem, da de gav koncert i Amager Bio.

Det blev aldrig til mere end banalt poprock-håndværk, da A Friend In London gæstede Amager Bio
Det blev aldrig til mere end banalt poprock-håndværk, da A Friend In London gæstede Amager Bio

De ligner sådan set meget godt med deres skævt klippede frisurer, stramme jeans og løse trøjer – alt sammen i sort, selvfølgelig.

De opfører sig også helt rigtigt. Bøjer sig langt ned over instrumenterne og ser alvorlige ud, sådan som man nu engang gør, hvis man vil se ud som et alternativt rockband.

A Friend In London er imidlertid noget andet, noget langt mere mainstream, og det vidnede deres sejr ved Melodi Grand Prix naturligvis også om.

Nu står de så i Amager Bio og foran et publikum, der tegnes af børn og purunge piger. De fleste er sikkert kommet for at høre vindersangen »New Tomorrow«, men inden da får de otte numre fra de fire fyre, der endnu ikke har udgivet et album.

»Rest From The Streets« åbner sættet og er poprock med en renhed i lyden og melodien, som uden tvivl gør den egnet til radioer, men ikke desto mindre er fuldkommen gennemsnitlig og uden det mindste præg af personlighed. Og det samme kan ikke bare siges om den efterfølgende »Are You Lost?«, men om alle indslagene i den 13 sange korte koncert, hvor bandet også forsøger sig med et par numre i den afdæmpede afdeling.

De betyder tydeligvis meget for frontmand Tim Schou, men de følelser han har lagt i dem bliver aldrig omsat til et personligt udtryk. Hverken i lyd eller vers. Og hvor man ikke kan forlange originalitet af et band, så kan man altid forlange personlighed. Det er jo dét, der skiller det ene ud fra alle de andre, og selvom A Friend In London ligner et orkester, der har gang i noget vedkommende og alternativt, så er det desværre ikke tilfældet.

Vel har guitarist Sebastian Vinther evner, og der er indimellem en lyrisk og lysende elegance over hans omgang med de seks strenge, men ellers er arrangementerne ikke andet end banalt håndværk.

Og nå ja, så er der vindersangen »New Tomorrow«, der vedholdende er blevet anklaget for plagiat, og her gives i en lidt mere kraftfuld version end til Melodi Grand Prixet, men blot er endnu et nummer i et sæt, som aldrig overbeviser om A Friend In Londons kvaliteter.

Men de ligner da et rigtig godt band. Om ikke andet.

- A Friend In London i Amager Bio, onsdag

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.