Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Anmeldere: Metallicas rockveteraner skød forbi mål i Royal Arena

Der var lagt op til et brag af en erstatningskoncert med Metallica, men rockbandet sammenlignes med Safri Duo.

ARKIVFOTO: Trommeslager Lars Ulrich.
ARKIVFOTO: Trommeslager Lars Ulrich.

Tusindvis af Metallica-fans skulle have været til rockkoncert i Royal Arena i februar. Men da forsanger James Hetfield blev syg, skubbede rockveteranerne koncerten frem til lørdag aften.

Den store triumf i kølvandet på succeserne ved tre andre koncerter for et halvt år siden udeblev dog, lyder det fra blandt andre Ekstra Bladets anmelder.

»Metallica afsluttede for et par uger siden en omfattende sommerturné i Nordamerika, men de fremstod underligt nok ikke synderligt sammenspillede under europapremieren på Amager, hvor der manglede afgørende træfsikkerhed i et monstrøst rumlende lydbillede,« skriver Thomas Treo.

Ifølge anmelderen mistede koncerten særligt pusten, da en række »mindre gode sange« blev spillet.

»Under "Now That We're Dead" begyndte alle fire tilmed højst usædvanligt at spille perkussion, så de pludselig mindede om Safri Duo! Eller snarere Safari Quartet,« skriver Thomas Treo.

Han bider mærke i, at Lars Ulrich overraskede med relativt mange nyere numre i sætlisten. Men det gav bagslag ifølge Ekstra Bladet.

Samme vurdering lyder fra Berlingskes anmelder, Mads Hendrich. Han sammenligner ligeledes rockbandet med Safri Duo og kalder seancen med "Now That We're Dead" et »topkikset og malplaceret indslag«.

»På trods af at kvartetten virkede til at være i strålende humør og tydeligvis nærede intentioner om at råde bod på den ærgerlige aflysning i vinters, så blev aftenens substitutshow aldrig helt det indædte metalgilde, som Metallica ellers er garant for.«

»Dertil var sætlisten præget af for mange intetsigende fyldnumre, og bandet manglede den afgørende gennemslagskraft under store dele af koncerten,« skriver Berlingskes og kvitterer med tre ud af seks stjerner.

En smule mere positiv er Gaffas Simon Nielsen. Han giver koncerten fire stjerner ud af seks mulige.

»Alt er som forventet, men alligevel forekommer der små overraskelser.«

»Det er ikke overraskelser af den slags, der nødvendigvis gør aftenen uforglemmelig, men det er overraskelser, der viser det folkelige aspekt ved Metallica.«

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.