Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Læserbrev

Ville du sidde fængslet i Rwanda, Pape?

Det er på tide, at man kulegraver problematikken omkring udvisninger.

Danmark udviser ikke mere eller mindre sarte kriminelle med henvisning til for eksempel dårlige pladsforhold i rumænske fængsler. Man udviser heller ikke udlændinge til deres respektive hjemlande, hvis man skønner, at de kan lide overlast. Vel at mærke uden dansk statsborgerskab.

På den anden siden vil man gerne udvise danske statsborgere. Niels Holck-sagen er oplagt, hvor både by- og landsret nægtede udvisning til Indien. Statsadvokaten opgav sagen. Alligevel fremturer Søren Pape Poulsen (K) med nok et forsøg.

Senest har man så besluttet at udvise en dansk statsborger til Rwanda. Prøv lige et ophold i Indiens eller Rwandas fængsler, Søren Pape Poulsen. Det ville du nok ikke byde rumænere.

I min simple optik, bør man slet ikke udvise danske statsborgere. Har de begået noget ulovligt, skal de dømmes efter dansk retspleje, og hvis de bliver dømt, afsone i Danmark, basta.

USA har for eksempel en klar holdning til, at amerikanske statsborgere ikke udvises, uanset hvad de har bedrevet.

I udvisningsloven står der i øvrigt, at man kan udvise til lande med dødsstraf, bare den ikke bliver effektueret. Man skal slet ikke udvise nogen som helst til lande med dødsstraf efter mit simple hoved.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.