Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Opinion

Vi står sammen om København

Max Meyer og Anna Mee Allerslev: For præcis to måneder siden deltog Dansk Zionistforbund i mangfoldighedsfesten »Smag Verden« på Nørrebro i København sammen med en lang række minoritetsforeninger - herunder Palæstina Initiativet, Muslimernes Fællesråd og Mosaisk Troessamfund. Mangfoldighedsfesten var en succes.

Godt 50.000 københavnere deltog i festen og bidrog på den måde til et stærkere fællesskab i København på tværs af forskelligheder.To begivenheder skæmmer imidlertid Dansk Zionistforbunds deltagelse. Det ene er et uheldigt, men velmenende sikkerhedsråd om ikke at hænge store israelske flag op uden for forbundets telt. Det råd, skulle være kommet fra Københavns Politi, som rent faktisk vurderede, at Dansk Zionistforbunds tilstedeværelse udgjorde en skærpet sikkerhedsrisiko. Det andet er et misforstået forsøg på at påvirke Dansk Zionistforbunds legitime ønske om at deltage i mangfoldighedsfesten. Det forsøg, som heldigvis ikke lykkedes, er dybt beklageligt og strider mod den førte inklusionspolitik i Københavns Kommune.

Nemlig at alle skal have mulighed for at føle sig hjemme i København og for at blande sig i beslutninger, der tages, der hvor de bor. Vi skal respektere hinandens forskelligheder, også de kulturelle og religiøse. Respekten omfatter også, at vi stiller krav til hinanden og har forventninger til hinanden.Begge begivenheder er dybt beklagelige. Men den centrale pointe i dette forløb er ikke, at Dansk Zionistforbund er blevet mødt med to uheldige sikkerhedsråd fra medarbejdere i Københavns Kommune, men derimod, at det overhovedet er nødvendigt at forholde sig til sikkerhed, når en demokratisk og lovlig forening ønsker at deltage i en mangfoldighedsfest i København. Det er vigtigt for os at begge at understrege, at Dansk Zionistforbund er særdeles tilfreds med forløbet både før og under mangfoldighedsfesten.

Det har ikke stået klokkeklart i den seneste uges mediedebat, men det er i virkeligheden den hele og ikke den halve sandhed.Vi arbejder begge med udfordringerne omkring inklusion, Det er et vigtigt og vanskeligt arbejde, som kræver omhu og stærke partnerskaber. Derfor holder vi, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen og Dansk Zionistforbund, fast i vores frugtbare samarbejde og har lovet hinanden, at mangfoldighedsfesten 2013 igen bliver med deltagelse af Dansk Zionistforbund. Tiden er nu til at kigge fremad mod styrket samarbejde.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.