Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Opinion

Vi mangler flere Lars Barfoed-typer

John Lohff: Jeg meldte mig i sin tid ind i Det Konservative Folkeparti fordi jeg troede og fortsat tror på et samfund, hvor vi er ansvarlige over for hinanden, anstændige og tolerante over for anderledes tænkende, og ikke mindst et samfund, hvor det er erhvervslivet og det frie initiativ, der er grundlaget for, at vi kan have en offentlig sektor til glæde for os alle.

Flere gange har jeg været ved at miste troen, når jeg har set opportunistiske og populistiske danske politikere i magtbegær se stort på borgerlig anstændighed og acceptere laveste fællesnævner. Vi har igennem tiderne i Danmark haft en del stærke politikere med statsmandsevner samt vilje og indsigt til at se ud over egne behov og interesser. Se ud over landegrænsen og vurdere, hvad der er bedst for os danskere som folk. Disse politikere kan vi ikke få nok af - uanset partitilhørsforhold.

Det Konservative Folkeparti har det svært for øjeblikket. Det ved enhver, der beskæftiger sig med politik og holder sig orienteret om nyhedsstrømmen i Danmark. Naturligvis kan man undres over situationen, når man samtidig kan betragte vores nabolande og se, at konservatismen her lever i bedste velgående. En konservatisme der består i en borgerlig pragmatisk tilgang til samfundet suppleret med grøn tankegang, social ansvarlighed og åbenhed over for andre.

Hvorfor er det så lige, at dette p.t. ikke slår igennem i Danmark, kan man spørge sig selv? Mange kaster sig i den anledning over partiets formand Lars Barfoed, som er en af de dygtigste politikere, der sidder i Folketinget. Beskyldningerne er mange. Han er kedelig, lidt embedsmandsagtig, kan ikke sælge billetter og mangler gennemslagskraft lyder flere af parolerne.

Som kender af Lars Barfoed igennem mange år, må jeg sige, at det meste af det sagte er forkert. Mange blander seriøsitet og faglig kunnen med kedelighed og manglende lyst sind. De, der kender Lars Barfoed, vil vide, at han er dygtig som få, yderst humoristisk og besidder et ægte konservativt sindelag og samfundssind. Skulle landet komme i endnu større vanskeligheder end vi i øjeblikket har, er jeg ganske sikker på, at typer som Lars Barfoed er nogle af dem man kan have tillid til, såfremt vi skal bringes sikkert i havn. Der er ingen bragesnak, selvovervurderede udsagn og løse påstande.

Det ville være rart, om de kommende folketingsvalg gav os flere politikere der kan skabe tryghed og chance for fornyet fremdrift for Danmark. Lars Barfoed er en af de typer der kan.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.