Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vi har et frækt tilbud til K

Camilla Hersom, Karen Lumholt og Sofie Carsten Nielsen: Kære Lars Barfoed. Vi har et tilbud, vi håber, du vil overveje. Vi ved godt, det bliver svært. Efter ti år sammen med Venstre og Dansk Folkeparti, er det ikke nemt at løsrive sig. Men måske en øget politisk indflydelse kan friste?

Camilla Hersom, Karen Lumholt og Sofie Carsten Nielsen, folketingskandidater, Radikale Venstre
Camilla Hersom, Karen Lumholt og Sofie Carsten Nielsen, folketingskandidater, Radikale Venstre

Vi synes, du og dit parti skal forsøge jer med noget andet end Venstre og DF efter næste valg. Vi tager chancen og spørger dig nu, fordi du lige er blevet formand for et parti, der skal ændre kurs og finde tilbage til sine grundværdier.

Man er ikke forpligtet ud over sine evner. Men har man evnen, har man også pligten. Det vil vi gerne skrive under på. Gud og konge synes vi ikke skal fylde så meget i fædrelandet, men personlig frihed i stærke fællesskaber, som du har udtalt er kernen i konservatismen, har vi det rigtig godt med.

Og vi spørger dig nu, fordi du i din tid som justitsminister har overrasket os positivt ved at gå imod Dansk Folkepartis strammerlinje. Du taler om forebyggelse frem for strengere straffe, fordi du rent faktisk lytter til dem, der ved noget om, hvad der virker. Det har vi stor respekt for.

Endelig spørger vi nu, fordi du, kort inden du blev formand for det Konservative Folkeparti, luftede muligheden for at stå uden for en eventuel borgerlig regering efter et valg. Det tyder på en omfattende erkendelse af, at VKO-projektet ikke holder.

Så hjælp os med at holde en regering ledet af Socialdemokratiet og Helle Thorning-Schmidt fast på, at den skal være økonomisk ansvarlig. At ansvarlighed kræver omfattende reformer såvel som investeringer i vækst.

Vi erkender åbent, at vi har brug for den hjælp, du og dit parti kan give. Vi har brug for flere, der sammen med os kan kalde til fornuft og holde skatten på arbejde i ro. Flere til at holde fast i behovet for reformer af f.eks. efterløn og dagpenge. Flere der som jer ved, at der skal ydes, før der kan nydes. Vi er ikke i tvivl om, at det er det rigtige at pege på Helle Thorning-Schmidt. Vi har brug for en regering, der kan starte på en frisk. Vi kan ikke udholde tanken om flere år med et Danmark, der både værdipolitisk og økonomisk styres af Dansk Folkepartis taktstok og Venstres kynisme over for de svageste.

Et historisk opsving er klattet væk, fordi DF for at agere støtteparti årligt skulle have en klækkelig bonus i form af ufinansierede finanslovsgaver til udvalgte vælgere. Det må gøre ondt i den konservative værdikerne, hvor enhver skal svare sit.

Vi har brug for dygtige udlændinge for at skabe et holdbart velfærdssamfund. Den erkendelse findes også hos jer konservative. Der er brug for et bredere samarbejde i dansk politik. Så kære Lars Barfoed. Drop VO og kom med os. Måske et frækt tilbud, men vi mener det alvorligt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.