Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Vi har broer nok i København

Inderhavnsbroen mellem Nyhavn og Christianshavn er en af Københavns nye broer.
Inderhavnsbroen mellem Nyhavn og Christianshavn er en af Københavns nye broer.

Da jeg læste advokat Bonnie R. Mürschs og arkitekt Karen Zahles læserbrev om nødvendigheden af en bro fra Thorvaldsens Museum til metrostation Gl. Strand, var min tanke undervejs, at brevet var skrevet af Handicaprådet og ikke af to personer, som hidtil har interesseret sig for Københavns forskønnelse.

Der er 350 meter fra indgangen til museet til nedgangen til metroen, en gåtur på fire minutter, eller stort set samme afstand som fra Frihedsstøtten til S-togsperronerne på Københavns Hovedbanegård.

Tænk, at voksne mennesker kan fremlægge et sådant forslag. Der er broer nok.

Af de otte broer, der forbinder Sjælland med Slotsholmen, er de seks fra tiden før og omkring bygningen af det første Christiansborg. Børsbroen og Holmens Bro er oprindeligt bygget i sidste halvdel af 1800-tallet, dog ombygget i første halvdel af 1900-tallet, men arkitektonisk tilpasset deres nære omgivelser. En ny bro må erfaringsmæssigt ligne nogle af de rædsler, der opføres nu til dags.

Lad os alle håbe, at advokaten og arkitekten næste gang fremkommer med forslag, der forskønner byen og ikke som det nu foreslåede, som uanset design vil skæmme både Gl. Strands ildebrandshuse, Thorvaldsens Museum, Slotskirken og Christiansborg.

Det er ikke just forskønnelse, der har præget København de sidste 60 år.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.