Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Opinion

Upartiske KVINFO?

Fatma Øktem: Det er åbenbart faldet KVINFO for brystet, at jeg her i avisen (26/11) tillod mig at påpege, at KVINFO gennem en årrække har ageret som venstrefløjens villige talerør i ligestillingsdebatten.

Fatma Øktem, Ligestillingsordfører (V)
Fatma Øktem, Ligestillingsordfører (V)

KVINFO benægter endvidere småfornærmet, at de nogensinde har kritiseret mit parti, Venstre. Man har kun »præsenteret synspunkter«, lyder det. Jeg ved ikke, om man skal grine eller græde, men jeg dokumenterer gerne mit udsagn.

Tag eksempelvis direktør for KVINFO Elisabeth Møller Jensens indlæg i Jyllands-Posten 13/10 2011. Under overskriften »Nyt håb for ligestillingen« skriver hun, at »den nye regering vil ligestilling på en helt anden måde, end vi har set de seneste 10 år«. I indlægget finder direktøren også plads til at kommentere SRSF-regeringens politik i forhold til købesex (det var inden man begravede forbuddet) med ordene: »den liberale hyldest af luderen som en ny tids heltinde og kvindelig iværksætter har været en skandale. Et kæmpe opgør med de betændte interesser i prostitution venter forude«.

Jeg ved ikke, hvem der måtte opfatte et sådant udsagn som afbalanceret og upartisk, men det var præcis den form for stråmænd i ligestillingsdebatten, jeg forsøgte at imødegå med mit indlæg forleden. Det er i øvrigt også i modstrid med KVINFOs påstand i gårsdagens avis om, at man aldrig har ytret sig som fortaler for lovgivning på området.

Men der er mere, hvor det kommer fra. I en slags anmeldelse af de politiske partiers præsentationsprogrammer på DR i forbindelse med valget i 2011 hedder det fra Elisabeth Møller Jensen på KVINFOs hjemmeside om Venstres daværende ligestillingsminister Lykke Friis: »Hun (Lykke Friis) bragte da heller ikke ligestilling ind i udsendelsen, lige så lidt som skiftende ligestillingsministre gennem 10 år har ført bare noget, der ligner en ligestillingspolitik, der virker«.

Om Lykke Friis’ forgænger som ligestillingsminister, Inger Støjberg, hed det følgende fra Elisabeth Møller Jensen, da Friis overtog ligestillingsområdet fra Støjberg: »Der er ikke andet argument for at flytte ligestilling fra Beskæftigelsesministeriet til Klimaministeriet, end at man vil flytte det fra en minister, der offentligt har erklæret, at hun ikke tager området alvorligt, og at ligestillingens fortalere er navlepillende middelklassefeminister« (Information, 24/2 2010). Hvis det er, som KVINFO skrev i går, »så objektivt som muligt at præsentere modstandernes og fortalernes synspunkter«, så skal jeg vist have mine skolepenge tilbage.

Lad mig gøre det helt klart: Jeg anfægter ikke KVINFOs ret til at blande sig i ligestillingsdebatten. Og det hænder da også, at KVINFO bidrager med relevante pointer. Men foreningen har et kæmpe ansvar for, sammen med den øvrige venstrefløj, at have været med til at pervertere ligestillingsdebatten ved at karikere de borgerliges synspunkter og fremstille det, som om borgerlig skepsis over for konkrete lovindgreb er ensbetydende med en ligegyldighed over for ligestillingen i Danmark. Det synes jeg sådan set bare, KVINFO burde vedkende sig.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.