Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Kommentar

Uffe Elbæk og hans drømmerier er meget langt fra virkeligheden

Foto:  Sophia Juliane Lydolph og Ida Guldbæk Arentsen.
Foto:  Sophia Juliane Lydolph og Ida Guldbæk Arentsen.

Uffe Elbæk lever i en drøm. Han lever sig så stærkt ind i den, at han forveksler det Danmark, han drømmer om, med den virkelighed, som omgiver ham.

I et »Brev til alle jer seje, nye danskere« i Politiken skrev han forleden: »Hvor er jeg glad for, at I er her. I gør Danmark ikke så lidt rigere og klogere«.

Det er korrekt, at der er indvandrere, der bidrager positivt til vores samfund. Indvandrere fra vestlige lande samt fra Fjernøsten er gode til at integrere sig i vores samfund og skabe værdi for fællesskabet. De er hjerteligt velkomne.

Og der er gudskelov også indvandrere fra de muslimske lande, som klarer sig godt; som forsørger sig selv og overholder landets love. Præcis som det må forventes af enhver borger i landet.

Men har Elbæk ret i, at de gør Danmark rigere?

Nej. Ikke hvis man forholder sig til fakta.

Vi bruger årligt milliarder af kroner på udlændinge, som tærer på solidariteten uden at bidrage til fællesskabet.

60 procent af alle indvandrere fra ikke-vestlige lande er på overførselsindkomst. 80 procent af alle ægtepar på kontanthjælp er indvandrere. Andelen af førtidspensionister er dobbelt så stor blandt indvandrere som blandt danskere.

Befolkningen spilder ni milliarder kroner om året i forsøget på at integrere mennesker, der ikke ønsker at blive integreret.

Uffe Elbæk skriver: »Selvfølgelig er der problemer med integrationen, selv om det går langt bedre, end de fleste aner.«

Fakta er, at kun 3,7 procent af dem, der fik opholdstilladelse i 2014 er i arbejde to år efter. Blandt indvandrere og efterkommere totalt er det kun omkring hver femte, der gifter sig med en etnisk dansker. Blandt de muslimske indvandrere fra Mellemøsten sker det næsten aldrig.

40 procent af herboende muslimer ønsker Sharia indskrevet i Grundloven. 93 procent af muslimerne i Danmark mener, at det var forkert af Jyllands-Posten at offentliggøre en tegning af Muhammed.

»Den slags problemer er naturlige, og vi løser dem ikke ved at tale dem større, end de er,« skriver Uffe Elbæk.

Det er ikke »naturlige problemer«. Det er overhovedet ikke naturligt at tillade store grupper af indvandrere at leve af andre menneskers penge og udvikle en kulturel selvforståelse, der sætter dem i opposition til vores grundlæggende værdier, vores lovgivning og vores retsstat.

Det er unaturligt. Og det får kun lov at fortsætte, fordi politikere som Uffe Elbæk har held med at fremstille drømmen om den berigende mangfoldighed, som om det er den virkelighed, vi lever i.

Vi må have modet til at sige tingene, som de er og viljen til at løse problemerne, når de opstår. Derfor bør vi:

  • Stoppe al asyl i Danmark og i prioritere hjælp i nærområderne, hvor vi kan hjælpe flere og bedre
  • Stille krav om selvforsørgelse til alle udlændinge, der opholder sig i landet
  • Udvise kriminelle udlændinge – konsekvent og efter første dom.

Når politikere nægter at forholde sig til virkeligheden, fordi virkeligheden ikke passer til drømmen, så går det galt. For som min ven Ayhan, der kom til Danmark som 10-årig og i dag er dansk statsborger, siger: Politikerne ødelægger vores land og svigter velintegrerede indvandrere, når de lukker øjnene for problemerne.

Pernille Vermund er formand for Nye Borgerlige.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.