Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Udvikling giver bedre vuggestuer

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) svarer igen på tiltale fra LA's Merete Riisager.

Merete Riisager (MR) fra Liberal Alliance har et meget enkelt svar på, hvordan vi får hævet kvaliteten i de danske dagtilbud: Man skal bare lade være med at blande sig i, hvad der foregår i dagtilbuddene. Det skriver MR på b.dk den 4. maj 2012.

Jeg er enig med MR i, at ledere og personale skal have frihed til at udføre deres arbejde - med udgangspunkt i de pædagogiske læreplaner. Jeg har – ligesom MR – besøgt fremragende dagtilbud, hvor der arbejdes meget kompetent med forældreinddragelse, og hvor der er engagerede og dygtige medarbejdere. Samt en ledelse, der kan organisere og vise retning. Men dagtilbuddene er for vigtige til, at alle relevante parter ikke involverer sig. Vuggestuen eller dagplejen er det første trin i børns livslange læring. Vi skal derfor hele tiden drøfte i fællesskab, hvordan kan det blive bedre – i alle dagtilbud.

Vi skal hele tiden have fokus på at udvikle dagtilbuddene. Og det kan bl.a. ske ved at give ledere og pædagoger bedre redskaber til at understøtte arbejdet med den faglige kvalitet gennem de frivillige redskaber fra Projekt Faglige Kvalitetsoplysninger, hvor redskabet Temperaturmåling er fra. Derudover har vi afsat 500 mio. kr. årligt til bedre normeringer. Endelig vil vi styrke den pædagogiske praksis, så små børn udvikler sig hver dag gennem leg og læring. Derfor sætter vi gang i et større udviklingsprogram til efteråret ud fra bl.a. pejlemærkerne fra regeringens Task Force om Fremtidens Dagtilbud, som offentliggør sin rapport den 21. maj.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.