Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

TV-vejrværten er Gud

Klaus Kjøller: Vejrudsigterne breder sig. De er i alle nyhedsudsendelser og får stadig flottere studier og skærme.

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

Og stadig bedre og mere karismatiske studieværter. Den officielle forklaring er, at vejret jo er vigtigt for os alle sammen. Men den egentlige, dybdepsykologiske forklaring er efter Groft sagts vurdering, at vejrudsigterne skaber ro i vort sind. Sammen sidder vi og betragter med stolthed vores lille, mærkeligt udseende land, som betydningsfuldt svulmer op og fylder hele skærmen, mens vi får videnskabelige forklaringer fra den sympatiske, optimistiske vært med animerede kurver, søljediagrammer, pile og møller.

Mange seere skræmmes af nyhedsindslagene om verdens konflikter, krige, terror, økonomisk krise og sygdom. Derfor sørger de omsorgsfulde iscenesættere af TVs nyhedsudsendelser for, at alle udsendelser afsluttes med et tryghedsskabende indslag, der viser en TV-vært, som ved alt, hvad der sker de næste 5 dage. Og som smiler trygt og godt til os, selv om den står på storm, kulde og hagl. Tættere på rollen som den gode, alvidende Gud kommer ingen andre studieværter.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.