Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Indspark

To triste hændelser

Søren Hviid Pedersen: Hvis man skal gøre dette år op og forsøge at få et overblik over, hvorledes det står til med Danmark, er der to bekymrende hændelser eller tendenser, der stikker i øjnene.

Søren Hviid Pedersen, cand.scient.pol. og ph.d.
Søren Hviid Pedersen, cand.scient.pol. og ph.d.

For det første er det regeringens verserende kulturkamp mod den danske folkelighed. Et eksempel er, hvorledes den socialistiske regering med stor ihærdighed forsøger at politisere den danske folkekirke. Senest gennem dens overgreb ved at tillade homoseksuelle vielser i folkekirken. Dette er et overgreb, ikke mindst fordi man forsøger at gennemtvinge sin ligheds- og frigørelsesideologi ned over den danske folkekirke og dermed også over den sunde danske folkelighed. Og man kan roligt sige, at det var et ideologisk korstog af episke dimensioner. Ganske få homoseksuelle, måske kan de tælles på én hånd, har benyttet sig af denne mulighed, hvilket selvfølgelig vidner om, at motivet ikke var at give homoseksuelle par mulighed for at kunne blive kirkeligt viet, men snarere at føre et korstog mod en af dansk folkeligheds bastioner, den danske folkekirke.

Folkekirken blev udsat for politisering, en ideologisk tvang, hvis eneste formål var at gennemtvinge dens ideologiske dagsorden.

Men hverken politik eller civilsamfundets institutioner skal være instrumenter for et ideologisk forehavende. Tværtimod skal det danske folkestyre og civilsamfundet basere deres arbejde på at værne og beskytte det danske, dansk folkelighed, dansk sprog og dansk suverænitet.

Mit nytårsønske er, at sunde borgerlige kræfter kan mobilisere støtte til værdsættelsen af det danske og dansk folkelighed og eventuelt lave loven om.

Den anden bekymrende udvikling er at se, hvorledes det konservative parti er ved at nedsmelte. Dette parti, som er så nødvendigt for Danmark, er ved at miste sit fodfæste både i relation til vælgerne, og i relation til dets idemæssige ophav. Det sidste er der seriøse bestræbelser på at rette op på. Imens siver vælgerne væk fra partiet. Dette er en sørgelig udvikling, fordi højrefløjen i Danmark har behov for et nationalkonservativt parti, der netop ikke er funderet i ideologiske overbevisninger, men som er forankret i det nationale, og derfor per definition er ikke-ideologisk.

Venstre er efterhånden blevet et liberalistisk parti, der har efterladt sin forankring i Grundtvig, og dermed også mistet sin forankring i det nationale. Bare se dens Europa-Parlamentsmedlemmer, der er nogle af de mest ivrige fortalere for mere integration i EU. Det samme gør sig gældende i Venstres folketingsgruppe. Dansk Folkeparti, der ellers har sunde værdipolitiske synspunkter, er på det økonomiske område næsten mere venstreorienteret end Socialdemokraterne.

Liberal Alliance, det som nogen kalder ’Christianitter i habitter’, eller det nye Fremskridtparti, er så liberal-populistiske, at det trodser enhver beskrivelse eller seriøsitet. Her rådgiver man gerne om, at de fattige skal undgå at få børn!

Nej, der er vitterlig brug for et borgerligt parti, der ikke er funderet i ideologiske forestillinger, men som er forankret i det nationale. Et parti der værner om det nationale og samtidig er i stand til at kritisere den velfærdsstat, der om noget har overflødiggjort og nedgjort civilsamfundet og familien.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.