Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Tidligere typograf: Taxafolket er som fortidens typografer

»Heller ikke taxabranchen kan sætte udviklingen i stå eller dæmme op for den almindelige danskers stigende behov for billig og let tilgængelig transport.«
»Heller ikke taxabranchen kan sætte udviklingen i stå eller dæmme op for den almindelige danskers stigende behov for billig og let tilgængelig transport.«

Kampen mod Uber minder om typografernes kamp for at bevare deres monopol på det trykte ord og deres kamp for eneretten til at betjene den ny teknik. En kamp som de tabte.

Det tidligere så stærke, kommunistisk styrede fagforbund, Dansk Typograf-Forbund, kæmpede forgæves mod den naturlige udvikling i samfundet og ikke mindst den tekniske udvikling, som udviskede tidligere tiders markante faggrænser. Typograf-Forbundet ophørte med at eksistere som selvstændigt forbund i starten af 90erne.

I dag kan alle med en smartphone eller en tablet producere det, der tidligere var forbeholdt typograferne.

Jeg er sikker på, at det samme vil ske for taxabranchen, som den ser ud i dag. Heller ikke den kan sætte udviklingen i stå eller dæmme op for den almindelige danskers stigende behov for billig og let tilgængelig transport, et produkt som branchen åbenbart ikke selv er i stand til eller ikke vil omstille sig til at levere. Det er jo ikke en naturlov, at alle, der har brug for at blive transporteret fra A til B, behøver at sidde som en konge i ensom majestæt på bagsædet af en stor og dyr Mercedes eller lignende – hvis man da i øvrigt kan få fat i en, når man har brug for det.

Hvorfor skal vi vente på, at taxafolket støttet af reaktionære politikere kommer til fornuft og indser, at fremtiden er ankommet? Hvis de er bange for konkurrence fra Uber eller lignende, så er slaget allerede tabt. I stedet burde de tage handsken op og tilpasse deres produkter til det, folk gerne vil ha’, nemlig hurtig og billig transport, når der er brug for det. Ellers går det dem ligesom typograferne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.