Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Kommentar

Stor og nødvendig genopbygning af Skat: Her er lidt fakta

Karsten Lauritzen Karsten Lauritzen, Venstre.
Karsten Lauritzen Karsten Lauritzen, Venstre.

I den kommende tid står skattevæsenet over for den nok største omorganisering i nyere tid. Syv nye styrelser skal åbne. Og af de mange tusinde ekstra stillinger oprettes rigtig mange uden for Hovedstaden – eller flyttes ud i landet.

Jeg ikke blind for, at så store omvæltninger skaber usikkerhed. Mange medarbejdere sidder måske med rette og tænker: Hvad skal der ske med mig? Det er fuldt forståeligt. Og det er en bekymring, vi tager alvorligt.

Som skatteminister er jeg nødt til at se tingene i en helhed. Hvis vi skal have en velfungerende skatteforvaltning – og det skal vi – er der brug for at styrke fagligheden. Det sidste gør vi bl.a. ved at skabe stærke faglige miljøer med en ledelse, der sidder tættere på medarbejderne. En konsekvens er så, at nogle kommer til at arbejde i en anden by end i dag. Det skal ikke hastes igennem. De nye styrelser slår dørene op næste år, men flytningerne sker på en ordentlig måde.

Kritik i Berlingske

Det ærgrer mig naturligvis, at omorganiseringen og udflytningen af statslige arbejdspladser den seneste tid har mødt kritik i flere artikler i Berlingske Business. Tillad mig derfor at skyde lidt fakta ind.

For eksempel har det været fremført, at blot én ud af 110 medarbejdere i SKAT ville flytte med, når deres stilling blev rykket ud i landet. Men her overser man, at »udflytningen« først og fremmest skyldes, at nye stillinger er blevet oprettet fx i Aarhus frem for i København. Derfor er det ikke sådan, at alle minus én er blevet rykket mod deres vilje. Kun ni af de pågældende er faktisk blevet bedt om at flytte med deres opgave.

I samme ombæring stod det også skrevet her i avisen, at et rungende 0 ud af 25 medarbejdere i Skatteankestyrelsen var flyttet med fra København til Silkeborg. Men også her er tale om, at stillinger bliver oprettet uden for København, i dette tilfælde Silkeborg. Ikke, at folk er blevet tvunget til at flytte.

Risiko for tab af kompetencer

Jeg lytter naturligvis til de stemmer, der siger, at vi risikerer et kompetencetab, men tillader mig alligevel at være fortrøstningsfuld: Indtil nu viser erfaringerne, at der er kvalificerede kandidater til stillingerne rundt omkring i landet. For eksempel er 50 nye medarbejdere blevet budt velkommen i den kommende Vurderingsstyrelses afdeling i Haderslev. Flere vil komme til. I Ringkøbing er man netop nu i gang med at ansætte 60 nye medarbejdere, og efter planen følger endnu 60 nye medarbejdere.

Så ja – det er en stor øvelse, vi har gang i. Og ja, det betyder unægtelig, at nogen vil skulle skifte arbejdsopgave og måske endda arbejdssted.

Jeg lægger vægt på, at vi sammen finder nogle fornuftige løsninger på de problemer, der måtte opstå undervejs – og er overbevist om, at det nok skal lykkes.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.