Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Opinion

Stod ‘Borgen’ bag overfaldet på Lars Hedegaard?

Morten Hesseldahl: Søren Krarup skriver (17. februar), at alle, han taler med, synes, at Borgen er kulturradikal propaganda. Det er nok verdens mindste overraskelse.

Morten Hesseldahl, Kulturdirektør DR
Morten Hesseldahl, Kulturdirektør DR

Jeg er også helt sikker på, at alle dem, Søren Krarup taler med, mener det samme som ham. Det kan forklare hans selektive verdensforståelse.

I mit første svar til Søren Krarup undlod jeg af venlighed at påpege det i virkeligheden mest angribelige i hans kronik (11. februar). For sagen er, at det, Krarup gør, er, at han kæder TV-serien Borgen sammen med overfaldet på Lars Hedegaard. At på grund af en serie som Borgen, så gøres Hedegaard »udstødt og fredløs« og dermed – må man forstå – til et legitimt offer.

Jeg savner ord for, hvor infam jeg finder den insinuation.

DRs tidligere dramachef Ingolf Gabold er kommet med udtalelser, der kunne tolkes i retning af, at DR skulle have en mening om dansk blokpolitik, eller om hvorvidt Moderaterne i Borgen er en en-til-en afbildning af De Radikale. Jeg må på det skarpeste lægge afstand til den opfattelse. Ingolf Gabold har hverken været forfatter eller producent af Borgen, og hans udtalelser må helt og aldeles stå for hans egen regning.

DR har ingen som helst mening og skal ikke have nogen mening om dansk politik, men vi leverer hjertens gerne rammerne for, at dansk politik og spørgsmål af samfundsmæssig betydning kan diskuteres. Det er det, vi blandt andet gør med en serie som Borgen. Når Moderaterne i serien er et midterparti og ikke et fløjparti, er det fordi den centrale placering giver nogle dramaturgiske muligheder, som et fløjparti ikke i samme grad ville kunne levere. Det er virkelig ikke så svært at forstå.

Borgen er solgt til 60 lande og har taget verden med storm, hvilket jeg synes, vi her i Danmark godt kan tillade os at være stolte af. Foran mig har jeg en stabel friske anmeldelser fra Israel, der vel næppe kan siges at være noget typisk kulturradikalt område. Modtagelsen er aldeles overstrømmende. »The World’s best Television show nowadays arrives from Denmark,« skrives der blandt andet, og det kan man selvfølge være uenig i, men uenigheden behøver ikke at udarte til konspirationsteori og plumpe beskyldninger.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.