Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Opinion

Start jobfesten i morgen

Lars Storr-Hansen: Regeringen, og i øvrigt også visse andre meningsdannere, der repræsenterer dele af det mere traditionelle erhvervsliv, har glemt, at man godt samtidigt kan fokusere på at skabe job her og nu og gennemføre de nødvendige reformer, der virker på lidt længere sigt. Der er ikke en modsætning heri. Måske snarere tværtimod.

Lars Storr-Hansen, adm. direktør i Dansk Byggeri
Lars Storr-Hansen, adm. direktør i Dansk Byggeri

Og regeringen behøver ikke at se så langt efter jobmulighederne. Håndværkerfradraget, som regeringen bevidst valgte at tage livet af ved årsskiftet, er et konkret eksempel på, at man meget let kan skabe mange tusind job uden det store besvær.

Konkret viser Dansk Byggeris beregninger, at ordningen skabte 5.000 nye job i 2012.

Tilskud til energirenovering af private boliger og prioritering af at energirenovere den offentlige sektors egne bygninger, er en anden let adgang til nye job.

Og nej, det er ikke noget, man skal gøre af hensyn til byggebranchen. Politikerne skal gøre det, fordi det giver god mening, og i øvrigt passer ind i deres overordnede strategi for Danmark. Regeringen har verdens mest ambitiøse målsætning på energiområdet, og det mål når man ikke, hvis ikke energiforbruget bliver reduceret i de nuværende bygninger. Og det er ikke mindst interessant, at regeringen udover at skabe arbejdspladser også ville kunne skabe lærepladser til mange hundrede unge mennesker. For de ovenstående tiltag vil med kirurgisk præcision være rettet mod de mange små og mellemstore håndværksvirksomheder, der netop tager mange lærlinge.

Og vil man gøre endnu mere, så kan man gøre som regeringen netop har annonceret, nemlig at lette på låget for anlægsinvesteringer ude i kommunerne. Mange kommuner har behov for at foretage gode fornuftige investeringer, fordi de får nye medborgere. Og det giver ærlig talt rigtig god mening samfundsmæssigt, at give fx København lov til at bygge nye vuggestuer og børnehaver til de mange nye børn.

Så igen man skal ikke gøre det af hensyn til byggeriet, men af hensyn til Danmark. Disse tiltag vil så i øvrigt gøre det meget lettere for os i erhvervslivet at levere de meget omtalte akutte jobåbninger, så vi kan række de mennesker, der risikerer at falde ud af dagpengesystemet en hjælpende hånd. Men det er en helt anden historie.

Som jeg ser det, har vi i den grad brug for konkrete løsningsforslag, der giver beskæftigelse og vækst her og nu. Og når regeringen har leveret denne vare, er der såmænd intet galt i at løfte blikket mod 2020 igen, og holde fast i de fremadrettet reformer til glæde for Danmark.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.