Du er logget ind

Din profil kan bruges på berlingske.dk, business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Opinion

Spørgsmål til Margrethe Vestager

Søren Krarup: Margrethe Vestager er ikke blot formand for Det Radikale Venstre, hun er også præstedatter.

Søren Krarup, Fhv. MF
Søren Krarup, Fhv. MF

Derfor er jeg ikke ophørt med at undre mig over, at hun har gjort Manu Sareen til kirkeminister - og ikke egentlig kirkeminister, men til minister for ligestilling og kirke. Bemærk: Kirkeministeriet er nedlagt. Det er lagt under ligestillingen. Folkekirken er under nedlæggelse.

Jeg spørger: Hvorfor gør Margrethe Vestager det? Hvorfor udnævner hun til en slags kirkeminister en mand, der er fhv. hindu og ganske fremmed for enhver dansk og folkekirkelig tradition? Hvorfor foragter denne præstedatter Danmark og den danske folkekirke så groft, at hun handler sådan?

Jeg har personligt stor sympati for Margrethe Vestager, som jeg i de forløbne ti år på Christiansborg har haft megen behagelig forbindelse med. Jeg har også sympati for Manu Sareen, som er et rart og venligt tmenneske. Men at Margrethe Vestager, præstedatter fra Ølgod, gør den fhv. hindu til kirkeminister! Og at denne rare fhv. hindu skal være minister for den danske folkekirke, som er en kristen kirke! Hvad i alverden er meningen?

Det aner mig, at Margrethe Vestager vil vise, hvordan hun blæser på det eksisterende og etablerede Danmark. Derfor kommer hun og hendes partifæller på cykel til dronningens slot, når de skal i minister-audiens. »Sådan er vi«, sagde hun til pressen. Ja, sådan er Det Radikale Venstre, det blæser på dronning og den danske folkekirke og enhver dansk tradition.

Jeg genfinder holdningen i Bo Lide­gaards nye bog »En fortælling om Danmark i det 20 århundrede«. Javist, radikalismen har i det 20. århundrede søgt at undergrave og ophæve det eksisterende Danmark. Alt skal gøres ligegyldigt. Intet må betyde noget. Blot et udtryk som »kønsneutral«, der nu bruges af de Radikale om ægteskabet. Dybere kan man ikke nå i virkelighedsforfalskning og forløjethed. Men dette er Det Radikale Venstres position. Svarende til, at en fhv. hindu af Det Radikale Venstre gøres til kirkeminister - idet Kirkeministeriet for øvrigt nedlægges og gøres til et departement under ligestillingen.

Kan man demonstrere sin foragt for Danmark tydeligere? Kan en præstedatter demonstrere sin foragt for den danske folkekirke, der er en kristen kirke, ikke et ideologisk projekt, mere åbenlyst?

Hvis dette skal være folkekirkens fremtid, skal folkekirken nedlægges. Hvis folkekirken ikke længere er en evangelisk-luthersk kirke, bundet til den kristne bekendelse, skal der ske et kirkebrud.

Men jeg spørger mig selv, hvorfor netop præstedatteren fra Ølgod handler sådan.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.