Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Spil en ny plade, John Wagner - det her er jo ikke TV Avisen

Foto: Agnete Schlichtkrull/DR
Foto: Agnete Schlichtkrull/DR

Det er jo en gammel, veletableret sportsgren at beskylde DR og vores journalister for at være partiske og ubalancerede.

I et Indspark på denne avis’ debatsider, torsdag 2. februar, fortsætter direktør John Wagner denne hævdvundne tradition ved at beskylde radiovært Esben Kjær på P1s populære lørdagsprogram, Bagklog på P1, for ikke at behandle Trump ordentligt – for eksempel ved at sige, at Trump har forvandlet Det Hvide Hus til Gøgereden.

»DR bør til enhver tid tilstræbe neutralitet og folkeoplysning fremfor personlige udladninger,« skriver Wagner, der trods mange år tæt på medierne tilsyneladende ikke er i stand til at afkode programformater.

For synspunktet ville jo være rigtigt, hvis han beskrev f.eks. TV Avisen. Men selv om der i dette P1-program ind i mellem kan falde ret krasse bemærkninger, som såmænd også kan få mig til at lige at studse et øjeblik, så er Wagners synspunkt lodret forkert, når det gælder en lang række mere personlighedsdrevne programformater, som f.eks. Bagklog på P1.

Her kommenterer værten og en skiftende, kendt gæst nyhedsugen i et skarpt, satirisk og politisk ukorrekt format, der dog er seriøst i sin kerne.

Som i meget god satire eller programmer med satiriske greb som dette er værtens rolle netop ikke at være neutral, men at sætte gang i debatten med skarpe og sjove, hårdt vinklede udfald, der sender gæsten i uforudsete retninger og skaber en helt anden samtale og nogle ofte overraskende tankespor. For slet ikke at tale om gode grin.

Hvis John Wagner prøvede at skifte kanal på sin radio, ville han opdage, at lignende greb bruges mange andre steder i DR, f.eks. Pressen på P3 – og på andre medier også. Det er også kendt fra mange års TV-satire.

Så det ville være rart ikke så fast og tilbagevendende at skulle høre den samme gamle plade om partiskhed i DR. Vi følger sådan set bare med tiden og laver interessant radio – som Bagklog på P1s lyttertal i øvrigt demonstrerer.

Judith Skriver er redaktionschef, DR Danmark

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.