Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Spar på sæben, Kristian Ditlev Jensen

Kristian Ditlev Jensen
Kristian Ditlev Jensen

Kære Kristian Ditlev Jensen, vi er kede af, at din nye printer har ødelagt din dag, og du har svært ved at blive skyllet ordentligt under bruseren. Få ting her i livet er mere frustrerende end shampoorester i håret, jeg ved det. Men det er ikke EUs skyld, selv om EU – som du selv skriver – får skyld for meget.

Der findes ikke noget EU-krav om vandsparere i hanerne, eller at printere skal printe på begge sider af papiret. Der findes derimod en række europæiske producenter af vandhaner, printere og mange andre produkter, der – ganske frivilligt – har valgt at gøre deres varer mere miljøvenlige gennem innovativt, grønt design for at fremtidssikre deres produkter og styrke deres konkurrenceevne.

Det bakker Europa-Kommissionen op om, for det bidrager alt sammen til, at vi kan opfylde de klimaforpligtelser, som er indskrevet i Parisaftalen, og hvor EU-landene i fællesskab har opstillet ambitiøse mål, der gør os til foregangsregion på verdensplan. Af samme grund er din sammenligning med Sovjet måske også lidt skæv. USSR var ikke just kendt for sin innovative, grønne politik.

Som led i de overordnede klimabestræbelser, planlægger Kommissionen desuden ny energimærkning af vandhaner og pumper, så forbrugerne får bedre mulighed for at vælge de mest miljøvenlige produkter. De vil have den positive sidegevinst, at de sparer penge på de enkelte husholdningsbudgetter. Men der er stadig ikke tale om nogen form for tvang. Så når du spørger »hvor idiotisk kan det blive?« ja, så er svaret: Det bestemmer du helt selv. Jeg vil dog tillade mig at komme med et enkelt råd. Vandet i Holbøl er kendt for at være dejligt blødt. Så brug eventuelt lidt mindre sæbe.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.