Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Opinion

Selsings vrangforestillinger

Elvir Abaz: Når man læser Eva Agnete Selsings debatindlæg, senest hendes klumme ’Det lalle-tolerante politi’ (7. januar) får man ved første øjekast et indtryk af en kvinde, som virker selvbevidst, stålsat og selvsikker i sin verdensforståelse.

Elivir Abaz, Politiassistent, Vollsmose
Elivir Abaz, Politiassistent, Vollsmose

Tænker man nærmere over det, hun postulerer, får man imidlertid et billede af en kvinde, hvis viden og indsigt næppe er en filosof værdig. Hendes tendentiøse indlæg bærer langt hen ad vejen præg af en person, som er farvet af yderliggående politiske holdninger, og som lider af en eller anden form for vrangforestillinger.

Hvis hun var mere objektiv og veloplyst om den verden, hun lever i, og de udfordringer, dagens samfund og politi står overfor, ville hun eksempelvis opdage:

1. At vi ikke længere lever i stenalderen eller i Morten Korchs tid. Vores moderne samfund er komplekst, og de udfordringer, som politiet står overfor, kan ikke løses alene ved brug af vold og magt.

2. Dialog og inklusion er ikke bare pladderhumanistiske begreber, som skal nedgøres. Heller ikke, når vi taler om politiet. Dialog og inklusion er et af de fornuftige værktøjer, som hver eneste dag bliver benyttet af vores dygtige og engagerede SSP-folk, kommunale medarbejdere, politiet og andre myndigheder landet over. Dialog og inklusion bruges ikke fordi vores dygtige pædagoger, politifolk og andre er nogle lalleglade idioter og pladderhumanister, men simpelthen fordi strategien virker. Især i forhold til de rodløse unge mennesker, og dette uanset deres etnicitet.

3. Lederen af Vollsmose Lokalpoliti, politikommissær Per Franch, er et hæderligt og engageret menneske, som er en af de mest respekterede ansatte hos Fyns Politi. Det gælder hos ledelsen af Fyns Politi, og især hos de menige politifolk. Hans viden, indsigt, integritet og operative kompetencer indgyder respekt både hos kollegaerne og ikke mindst borgerne i Vollsmose-området.

Og så oplever jeg Asmaa Abdol-Hamid som en ildsjæl i Vollsmose, en person som er dybt engageret i integrationen af andengenerationsindvandrere i det danske samfund. Hun virker oprigtig og hjertelig i sin optræden. At hun ikke giver hånd til mænd generer mig ikke personligt, for hjertelighed og oprigtighed kommer ikke altid til udtryk gennem et håndtryk.

Jeg har flere gange talt med Asmaa og haft lejlighed til at opleve hendes virke i Vollsmose i forbindelse med diverse integrationsprojekter. Som et godt eksempel kan nævnes, at hun sidste år var drivkraften bag et arrangement, hvor en række unge piger af anden etnisk herkomst end dansk deltog i et cykelløb med bl.a. politiets logo på deres T-shirts. Uden Asmaas engagement og virke havde disse unge piger næppe fået lov af deres forældre til at deltage i arrangementet, som var med til at bryde grænser/barrierer for kvinderne i området.

Jeg vil opfordre Eva Agnete Selsing til at søge viden og indsigt. Med åbent sind og ikke mindst hjerte.

Personligt er jeg stolt af, at jeg lever i et demokratisk land, hvor politiet ikke alene bruger magt i forbindelse med retshåndhævelsen, men også er i stand til at virke præventivt med en mere »pædagogisk«, pragmatisk og inkluderende tilgang til sine borgere.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.