Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Musikredaktøren

Rihanna er et hit for Roskilde

Debatten har rullet blandt festival-fans lige siden det blev lanceret, at popdivaen Rihanna giver koncert på Roskilde Festivalen til sommer. Men hvad er modstanderne egentlig bange for?

ARKIVFOTO. Roskilde Festival bekræfter på Facebook, at Rihanna spiller på årets festival.
ARKIVFOTO. Roskilde Festival bekræfter på Facebook, at Rihanna spiller på årets festival.

Kommentarer som »Luk Roskilde« og »Jeg ville hellere have trukket en tand ud, end høre hende« har fyldt de sociale medier som Twitter og Facebook lige siden det blev offentliggjort, at popsangerinden Rihanna kommer til Dyrskuepladsen til sommer og indtager den Orange Scene, som koryfæer som U2, Bob Marley, Neil Young og seneste Bruce Springsteen har indtaget før hende. Samtidig har det båret ved til bålet, at Roskildes jyske lillebror, Northside Festival, samme dag kunne afsløre, at The Knife kommer og spiller i Aarhus og dermed fuldender et stærkt felt af navne som Nick Cave & The Bad Seeds, Arctic Monkeys, Portishead, Band of Horses og The Flaming Lips på de kanter.

Men angsten for det kendte er som bekendt ofte lige så stor som for det ukendte og hvad er det lige, at modstanderne af popmusik på Roskilde Festival er så bange for? At det hele udvikler sig til et Skive Beachparty med breezers og skrigende teens i hotpants og bikinitoppe? Det kommer næppe til at ske al den stund, at Roskilde inden festivalstart vil have offentliggjort langt over 150 navne, hvor de fleste næppe er kendte i den brede offentlighed. Jeg nævner i flæng allerede offentliggjorte Highasakite, Dakhabrakha, Action Bronson, Vatican Shadow og Kvelertak. Er det noget, der ringer genkendende i dine ører?

Roskilde Festival skal være en festival, der favner alle dele af musikken - både de små, ukendte navne og de store velkendte. Ikke dermed sagt, at alt kan finde vej til programmet, men set ud fra et kvalitativt musikalsk synspunkt, så er der intet der står i vejen for at præsentere Rihanna, der kunstnerisk faktisk har noget at byde på. Vist er hun ikke Springsteen eller Bono, men der er altså stadig masser af åbninger på programmet endnu til, at tilhængere af andet en R'n'B og Pop, skal få deres lyst styret.

Med Rihanna har Roskilde hverken givet køb på deres profil eller solgt ud, men derimod endnu en gang overrasket i deres musikvalg. Og det er det, det hele handler om i sidste ende. Jeg glæder mig til koncerten, musikken og festen med Rihanna til sommer - og så alt det andet, som Roskilde Festival 2013 med garanti også kommer til at byde på.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.