Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Opinion

Pinligt spild af penge til hjemløse

Karen West: En ærlig og ordentlig socialdemokrat betaler sin skat med glæde. Det mener jeg sådan set stadigvæk, men denne glæde led et alvorligt knæk med Politikens artikel om de hjemløses sundhedstilstand i dagens Danmark.

Karen West, jordemoder og socialdemokrat
Karen West, jordemoder og socialdemokrat

Til trods for massiv indsats, læs: enorme summer penge, har det ikke hjulpet synderligt. De hjemløses sundhedstilstand er stadigvæk elendig, og man ved ikke rigtig, hvad man skal gøre ved det.

Der er brugt 137 millioner fra satspuljemidlerne på at løfte sundhedstilstanden for de hjemløse, og sundhedsminister Astrid Krag udtaler, at det da er godt, at pengene har bevirket, at de hjemløse ryger mindre, får morgenmad og mere motion! Det er konklusionen på en spørgeskemaundersøgelse, som 1.200 hjemløse har besvaret. Det anslås, at der er ca. 5.000 hjemløse i landet. Man kan så tænke over, hvor valide resultaterne er.

Havde jeg været sundhedsminister, havde jeg nok fravalgt at udtale mig om, at det havde kostet 137 millioner, at nogle hjemløse røg mindre, fik lidt mere motion, og at nogle var begyndt at spise morgenmad. Sløseri med borgernes skattekroner, det er hvad det er, og helt utilstedeligt.

Formentlig får de hjemløse mere motion, fordi de ikke må ryge indendøre i værestederne og jages udenfor at ryge, og af samme grund ryger de mindre. At de så kan redde sig en lungebetændelse, er åbenbart mindre væsentligt. Det ved vi ikke, men at kalde det en succes at bruge 137 millioner på at få et par hjemløse til at ryge mindre og gå et par kilometer mere er en hån, både mod skatteyderne og især mod de hjemløse.

For med 137 millioner kan der bygges adskillige bemandede væresteder, hvor de hjemløse kan opholde sig her under vinterkulden, og hvor de kan få en snak med en anden hjemløs. Der vil endda være råd til at ansætte personale. Et sted hvor de hjemløse anerkendes for det, de er, og hvor de føler sig velkomne. Et sted hvor der ikke bruges enorme summer på spørgeskemaundersøgelser, rygestopkurser og andet spild af penge og ressourcer.

Det er udelukkende projektansatte og lignende, der har fået gavn af de 137 millioner i form af en klækkelig månedsløn.

Brug pengene på de hjemløse i stedet for. De kan få rigtig meget nattely, mad og omsorg for 137 millioner - og jeg kan så som socialdemokrat fortsætte med at betale min skat med glæde.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.