Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Opinion

Pia K. opfinder falske radikale synspunkter

Sofie Carsten Nielsen og Manu Sareen: Pia Kjærsgaard forsøger i Berlingske 17.2. endnu en gang at relancere en værdidebat med Radikale Venstre som hovedfjenden. Det er fristende blot at lade det passere i tavshed. For Pia Kjærsgaards ærinde er selvfølgelig at skaffe sig selv den taletid, som hun har savnet, siden regeringen kom til.

Men vi modstår fristelsen. For Pia Kjærsgaards »metode« betyder, at hendes ord ikke kan stå uimodsagt. Hun opfinder nemlig synspunkter modsat sine egne og kalder dem så radikale. Beskylder os radikale for at mene hvad som helst for at få det til at passe med egne fjendebilleder. En lidt dum leg, som læserne må trættes med, og som tvinger os til at gå i rette med den tidligere partiformand.

Så vi siger igen, Pia: Vi har aldrig foreslået at indføre »kønsneutrale« børnehaver i Danmark. Hold op med at lyve. Vi synes, at drenge og piger skal lege med dukker eller klatre i træer, som de nu har lyst til. Det håber og tror vi ikke, at Pia Kjærsgaard vil forhindre. Det ville vi som forældre være kede af.

I sine fantasier kloger Pia Kjærsgaard sig også på, hvorfor folk melder sig ud af Folkekirken, og mener, at det skyldes, at homoseksuelle kan blive viet. Fakta er, at ingen kender årsagerne. Men vi ved, at tæt på 8 ud af 10 danskere vælger at være medlem af den danske folkekirke, og at Pia Kjærsgaard og hendes modstand mod homoseksuelle vielser repræsenterer et forsvindende lille mindretal. Og så kan man jo kun håbe på, at DFs retorik mod at inkludere homoseksuelle i den danske folkekirke ikke har skræmt for mange væk.

Det går helt galt for Pia Kjærsgaard, når hun beskylder os for at mene, at den danske kultur ikke er noget værd. Vi elsker dansk kultur, og det har vi gjort siden partiets fødsel i 1905. Vi elsker leverpostej og limfjordsøsters. Vi elsker Højskolesangbogen og Grundtvig. Vi elsker det danske frisind og rummeligheden, der gør, at der altid er plads til både os og Pia Kjærsgaard i debatten. Det er dansk kultur. Det er danske værdier. Dem skal vi bevare. Det er vi sikre på, at de fleste danskere er enige med os i.

Pia Kjærsgaard forsøger at sætte trumf på ved at påstå, at vi radikale mener, at børn skal have fire forældre. Fakta er, at vi i sommer i partiet havde en debat om muligheden for en eventuel tredje forældre, men at vi endte med at mene, at børn i Danmark fortsat skal have to juridiske forældre. En god debat som hører til i et moderne demokratisk parti.

Det centrale for os er, at man i dag heldigvis kan være familie på mange måder. Og vi anerkender, at nogle børn i realiteten vokser op med flere eller andre forældre end deres biologiske. Det kan for eksempel være på grund af skilsmisse eller adoption. Og det kan være fordi barnet vokser op i et hjem med to mænd eller to kvinder. For vi synes, ligesom langt de fleste andre danskere, at homoseksuelle er lige så meget værd som heteroseksuelle, også som forældre.

Vi tager meget gerne diskussionerne med Pia Kjærsgaard. Men, Pia: Debatten bliver bedre, hvis du lader være med at opfinde falske radikale synspunkter. Diskutér vores rigtige holdninger med os. Det kræver, at du lytter til dine politiske modstandere – en anden god dansk dyd, som du i denne omgang ikke rigtig efterlever.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.