Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

Omverdensproblemer

Henrik Dahl: For nylig blev Deres Groft sagt præsenteret for den vittighed, at humanistiske og samfundsvidenskabelige kandidater, inden de kan begynde på en køreskole, skal underskrive en særlig erklæring.

Henrik Dahl
Henrik Dahl

Det løfte, de besegler med deres signatur, er, at de accepterer og overgiver sig til det standpunkt, at verden består af faste genstande, der hverken kan tænkes eller ønskes bort eller gives en hvilken som helst form, køreskoleeleven måtte ønske. Samt at sociale konventioner – specielt de, der vedrører trafikken, såsom trafiklys og færdselstavler – er meget større og vigtigere end køreskoleelevens eget, ubetydelige subjekt og derfor ikke står til diskussion.

På sin politiken.dk læser Deres Groft sagt nu, at én ud af fire humanistiske kandidater i dag stadig er arbejdsløs et år efter dimissionen. Så desperat en situation kræver desperate forholdsregler. Herunder erkendelsen af, at omverdenen med alt, hvad der er i den – for eksempel erhvervslivet – faktisk eksisterer objektivt. Derfor skal Deres Groft sagt, som stadig kan blive hed i kinderne ved tanken om sin ungdomsforelskelse i humaniora, tillade sig at foreslå, at humaniora som et første skridt gør kørerlærer-erklæringen almen og kræver den underskrevet af alle, der forlader et af universiteternes humanistiske fakulteter.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.