Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Nykredit og flyttemanden

Der var så mange ting, jeg også godt kunne tænke mig. Betyder det, at jeg bare kan sende regningen til andre mennesker? Nej, selvfølgelig gør det ikke det.

For nogle år siden var der en flyttemand, som var meget omtalt i medierne. Han virkede også umiddelbart lidt vel smart. Han aftalte en pris med kunderne. Når han så skulle aflevere møblerne, var prisen pludselig steget markant. Han nægtede at udlevere møblerne, før han havde fået sine penge.

Sagerne vakte berettiget opsigt, og flyttemanden blev gang på gang underkendt i retten og i Forbrugerrådet.

Det er Nykredits prisforhøjelser, der får mig til at tænke på den gamle historie. For er det ikke lidt af det samme? Man vælger et bestemt realkreditinstitut ud fra nøje overvejelser over, hvor meget det samlet set vil koste én.

Man indgår herefter en aftale. Jeg har altid ment, at begge parter var bundet af den aftale, der var indgået. Hvorfor det ikke skulle gælde i Nykredits tilfælde, har jeg meget svært ved at se. Især når den svage part i aftalen ikke kan komme ud af aftalen uden enorme omkostninger. At Nykredit ønsker at samle penge sammen til en børsnotering, kan vel ikke gøre, at vi godtroende aftaleparter skal betale for det.

Der var så mange ting, jeg også godt kunne tænke mig. Betyder det, at jeg bare kan sende regningen til andre mennesker? Nej, selvfølgelig gør det ikke det.

Der er de sidste uger talt meget om ordentlighed. Det bliver spændende at se, om de politiske partier også mener, at ordentlighed skal gælde for de store aktører i samfundet, eller om det kun er et begreb, der gælder for den lille flyttemand, som ikke overholder reglerne.

Lasse Rasmussen

Bianco Lunos Alle 10, 1868 Frederiksberg C

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.