Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Nej til religions-blanderi

Hvis det var Peter Skov-Jakobsen eller hans domprovst, der stod for den gudstjeneste, er det er svært at forestille sig, hvordan de har kunnet tage de ord i munden uden, at de har lydt som nogle kæmpe hyklere!

Vor Frue Kirke i København. Foto: Søren Bidstrup
Vor Frue Kirke i København. Foto: Søren Bidstrup

Peter Skov-Jakobsen løfter ikke sin opgave som biskop i Københavns Stift. Han burde, som sine kolleger i Helsingør og Lolland-Falsters stifter, tage klart afstand fra religions-blanderi i kirken. Han burde tage sin domprovst i skole og indkalde ham til en tjenstlig samtale om, at man ikke inviterer repræsentanter fra fremmede religioner til at forkynde andre veje end Kristus i en kristen kirke.

Der er religionsfrihed her i landet, og derfor findes der både moskeer, hindutempler og alt muligt andet, hvor folk kan dyrke deres tro. Man kan sagtens holde fælles mindeceremonier på f.eks. Christiansborg eller andre steder. Man kan også invitere andre religioners repræsentanter til at deltage i kristne gudstjenester, men ikke som forkyndere eller undervisere. Man kan ikke lade forkyndelser, der ikke peger på Kristus, lyde i forbindelse med en kristen gudstjeneste. Det er religionsblanderi, det er misforstået tolerance og et knæfald for – i dette tilfælde – islam.

Det burde være en sag for biskoppen at sætte en stopper for dette. I stedet blåstempler han det. Kirken i København er på afveje. Biskoppen undskylder sig med, at fordi der står en Kristus-statue i Domkirken med udbredte hænder, så favner kristendommen alt. Underforstået altså også den islamiske tro, der som bekendt forkaster Kristus som Guds søn og selvåbenbaring. Det er svært at se, hvordan en kirke som lægger hus til en forkyndelse, der afviser Kristus som vejen, ikke kommer i splid med sig selv for 3. søndag efter påske (17. april) lød nemlig i alle landets kirker evangeliet, hvor Jesus siger: »Jeg er vejen og sandheden og livet; ingen kommer til Faderen uden ved mig.«

I en anden tekstlæsning, der lød samme søndag, erklærer Jesu discipel, Peter: »Jesus er den sten, som blev vraget af jer bygmestre, men som er blevet hovedhjørnesten. Og der er ikke frelse i nogen anden, ja, der er ikke givet mennesker noget andet navn under himlen, som vi kan blive frelst ved.«

Hvis det var Peter Skov-Jakobsen eller hans domprovst, der stod for den gudstjeneste, er det er svært at forestille sig, hvordan de har kunnet tage de ord i munden uden, at de har lydt som nogle kæmpe hyklere!

Nana Hauge, valgmenighedspræst

Sorø Landevej 306, 4261 Dalmose

 

Merete Bøye, sognepræst

Vestre Langgade 51, 8643 Ans by

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.