Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Opinion:

Misforståelser om P2

Per Stig Møller: I de seneste dage har der svirret en række mere eller mindre velfunderede rygter om indholdet af de igangværende politiske forhandlinger mellem Folketingets partier om et nyt medieforlig. Et af de rygter, der har givet anledning til flest kommentarer, er myten om, at regeringen skulle ønske at nedlægge DRs P2 på FM.

Per Stig Møller, Kulturminister (K)
Per Stig Møller, Kulturminister (K)

I forhandlingskredsen har vi ellers aftalt ikke at kommentere på indholdet af de igangværende forhandlinger, men jeg ser mig nødsaget til at rette denne faktuelle misforståelse, inden den bider sig helt fast på avisredaktionerne og blandt lytterne. Regeringen hverken lukker P2 eller slukker for DRs klassiske musikdækning.

Det forhandlingsudspil, som jeg lagde på bordet ved medieforhandlingernes start for nogle uger siden, indeholder ganske rigtigt et forslag om at bryde DRs monopol på public service-radio. Et monopolbrud vil give danskerne større valgfrihed mellem kvalitetstilbud i og med, at DR får et kvalitativt modspil. Det er vores klare opfattelse, at det styrker public service-udbuddets kvalitet og udbredelse, når forskellige medievirksomheder bidrager. Men det er ikke korrekt, at vi fra regeringens side dikterer, at DR skal nedlægge P2.

Vores forslag betyder konkret, at vi bringer én af DRs nuværende fire FM-sendemuligheder i udbud som en licensfinansieret public service-kanal. Her er det værd at erindre, at før 2002 havde DR ligeledes tre FM-kanaler, som stationen fordelte sine programmer på. Jeg er derfor ikke bekymret for kvaliteten, når programindholdet på DRs nuværende fire FM-kanaler skal fordeles forholdsmæssigt på de resterende tre kanaler, således som det også fremgår af regeringens udspil. Regeringen har fuld tiltro til, at DR selv kan prioritere programudbuddet, og det bliver derfor DRs eget redaktionelle ansvar konkret at fordele indholdet på de tre kanaler. Jeg er heller ikke bekymret for den klassiske musiks stærke forankring på DR. Det ligger mig nemlig ganske meget på sinde, at den samlede formidling af og om den klassiske musik kommer til at stå stærkt også i et kommende nyt radiounivers med flere udbydere af public service-radio.

Jeg er tilhænger af, at vi har et solidt forankret public service-udbud i Danmark. Public service opfylder kulturelle, sociale og demokratiske behov i det danske samfund og er med til at bibringe indsigt i, hvad der foregår i Danmark og i verden omkring os. Vores forhandlingsudspil lægger op til at give danskerne mere og bedre public service, for DR har ikke monopol på public service.

I slutningen af 1980erne skabte vi med TV 2 et reelt alternativ til DR på TV-området, hvilket gav danskerne bedre TV. Nu er turen kommet til radio. Jeg er sikker på, at DR heller ikke her vil tage skade af konkurrence og at monopolbruddet vil give lytterne bedre radio.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.