Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

Militær tvivl

Ditlev Tamm: Normalt rejser en dansk anklagemyndighed ikke tiltale, hvis man ikke er sikker på at kunne føre de nødvendige beviser for den tiltaltes skyld. Sådan foregår det ikke helt, må vi forstå, i den militære retspleje.

Ditlev Tamm
Ditlev Tamm

Den øverste militære anklager, der er en civil med titel af generalauditør, har således rejst tiltale i en tragisk sag fra Afghanistan, hvor en kompagnichef tillod affyring af et missil mod uskyldige civile, der, fejlagtigt, som det viste sig, antoges for fjender. Sagen affødte et sagsanlæg, men må nu opgives, da englænderne, der har en del erfaring med omgang med krigens ret og den usikkerhed, der kan være om den, nægter at udlevere bevismateriale til en civil dansk domstol.
Det er uheldigt, at sagen fik et sådant forløb, for som Berlingskes kommentator skriver, så bliver en »dygtig officer snydt for muligheden for at blive frikendt«, og befolkningen efterlades »i tvivl, om alt går rigtigt til i Helmand«. Hertil kan formentlig føjes, at den mere oplyste del af befolkningen ligeledes kan efterlades med tvivl, om alt står rigtigt til hos general­auditøren.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.