Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Kommentar

#metoo eller #gok-gok?

Den tidligere minister, Mette Gjerskov (S), undrer sig over, at mænd ikke i højere grad deltager i debatten om metoo. Deres tavshed er larmende, skriver hun.

Efter at have talt med flere venner er det mit indtryk, at grunden til, at så få mænd deltager i debatten, er den, at metoo for mange mænd minder om H.C. Andersens eventyr om en fjer, der blev til fem høns. Efter deres opfattelse er der alt for meget »og nu skal du bare høre«, »det er ganske vist« og »gok-gok-gok« over denne bevægelse til, at mændene kan tage den helt alvorligt.

Det er også karakteristisk for metoo, at bevægelsen har affødt en nærmest hysterisk heksejagt på nogle af de mænd, som i tidernes morgen har uddelt et lille klap i bagen på en kvindelig kollega. Disse mænd fremstilles nu i dagspressen som nogle rent sexistiske monstre, selvom der kun var tale om et velment - om end lidt kikset - galanteri. Der er ingen beviser for nogen krænkelse, men kun sladder. Den gyldne regel om, at man er uskyldig indtil andet er bevist, gælder ikke i hønsegården.

Mange mænd spørger også om, hvor ligestillingen er blevet af midt i denne bølge af hønsesladder. De har ofte oplevet, hvordan kvindelige kolleger har lagt an på den mandlige chef for at fremme egen karriere, eller kvinder, der har ønsket at betale håndværkerregningen med lidt feminin »hygge« til den unge håndværker. I sådanne situationer plejer mændene at afvise den påtrængende kvinde på en pæn og hensynsfuld måde.

Så det korte svar til Mette Gjerskov og kvinderne på metoo er derfor: Stop hysteriet og hykleriet og grib i egen barm, inden I skyder på mændene. Hvis der skulle være nogle mænd, der har svært ved at finde ud af »hvor grænsen går« i den daglige omgang mellem kønnene, så afvis dem på en pæn og hensynsfuld måde. En sådan hensyntagen kan mændene godt finde ud af over for kvinderne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.