Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Opinion

Malplaceret politisering

Sofie Carsten Nielsen og Manu Sareen: At Berlingske ikke bryder sig om landets regering er jo en kendt og ærlig sag.

Sofie Carsten Nielsen, gruppe­formand (R)
Sofie Carsten Nielsen, gruppe­formand (R)

Alligevel kan det undre, at kritikken tilsyneladende skal sniges ind alle vegne - også hvor den er helt malplaceret. Således kommer kritikken frem i en leder på selveste juleaftens dag - en leder der ellers meget passende handler om Jesu fødsel.

Lederskribenten kan ikke dy sig for lige at blande politik ind i julebudskabet og selveste Jesu fødsel. Det sker i form af kritik af ministeren for ligestilling og kirke. Berlingske beskylder ministeren for at politisere! Det sker uden at argumentere for påstanden. Men læserne skal altså - i denne julestund på vej i kirke - lige vide, at den nuværende minister for ligestilling og kirke politiserer.

Det tætteste man kommer noget, der ligner et argument, er en antydning af, at tidligere kirkeministre har gennemført alt med bredt flertal. Underforstået er tilsyneladende, at den nuværende ikke har flertal bag sig, men i stedet »politiserer«.

Kære Berlingske. Det er noget sludder.

Her er to fakta, som forhåbentlig kan give lidt nytårsfred i Pilestræde.

Et stort flertal i befolkningen, blandt præsterne og naturligvis i Folketinget, har i årevis ønsket, at homoseksuelle skal have mulighed for at blive viet i kirken. Regeringen har på helt normal vis fået gennemført lovgivning, der gør det muligt. Udformning af ritualerne blev overladt til kirken selv.

Et enigt Folketing har nedsat et udvalg, som skal se på, om rammerne for Folkekirken skal moderniseres. Det udvalg arbejder nu uden politisk indblanding. Alle folkekirkelige retninger er repræsenteret i udvalget. Grundlaget for arbejdet er naturligvis Grundlovens ord om, at Folkekirken understøttes af staten.

Opfordringen til Berlingske må være at holde op med at tale Folkekirken ned. Den rummelige danske folkekirke er stærk og levende, og der er masser af liv og glæde. Næsten 8 ud af 10 danskere vælger Folkekirken til. Den kan rumme både Berlingskes leder, homoseksuelle af ethvert politisk tilsnit og danskere i alle afskygninger. Det, mener vi, er noget af det smukkeste ved Folkekirken.

Så kritik af regeringen er selvfølgelig ventelig i Berlingske på lederplads. Men ærlig talt: I forbindelse med julens glade budskab er den malplaceret og en dum politisering af noget, som burde samle os.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.