Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Magt korrumperer - indflydelse forpligter

I Berlingske søndag 18. juni kunne man i Magasinet se den årlige opgørelse over de 100 mest magtfulde personer i Danmark. I forbindelse hermed var der et meget tankevækkende interview med Jim Hagemann Snabe – den nyligt tiltrådte bestyrelsesformand for A.P. Møller – Mærsk koncernen.

Jim Hagemann Snabe søger ikke magten, men indflydelsen. Den formelle magtposition er i hans optik ikke det væsentlige, for den kan korrumpere. Det er derimod den indflydelse, man har.

Med indflydelse følger også en forpligtelse til at tage ansvar for de beslutninger, som man træffer, så man kan blive stillet til regnskab for beslutningens konsekvenser.

Dette interview bliver forhåbentlig læst af alle politikere – ikke mindst de, som sidder i Folketinget. De vil kunne lære meget af Jim Hagemann Snabes kloge ord. Ikke mindst Kristian Thulesen Dahl, formand for Dansk Folkeparti (DF).

Efter sidste valg afslog han at bringe DF i regering med Venstre, for, som han sagde, giver det mere magt at sidde oppe på gærdet.

Det kan hænde, at hr. Thulesen Dahl har ret i sit udsagn, men det er en ynkelig måde at forvalte den magt, som man har fået overdraget af andre mennesker – vælgerne. Det er opportunisme, når det er værst.

Tag nu ansvar hr. Thulesen Dahl – kom ind i maskinrummet og gå med i regeringen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.