Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Opinion

Løkkes lederskab er ikke Danmark værdigt

»Hvad er det for en statsminister, der prioriterer landmandsreformer, udkantspakker og planloven før en stor skattereform, der kan komme hele samfundet til gavn?«

Andreas Weidinger
Andreas Weidinger

Lars Løkke Rasmussen har i sin tid som statsminister vist, at han ikke formår at lede Danmark. Han fravælger at løse landets store udfordringer til fordel for at gavne egne interesser. Løkkes regering har ét års jubilæum. Mange kommentatorer beskriver Løkke som en dygtig politisk håndværker. De respekterer hans evner som politisk magtmenneske. Desværre har Danmark ikke brug for en politisk håndværker, men derimod for en stærk politisk leder.

Løkke Rasmussen forsøgte fra starten af sin regeringstid at fremstille sig selv som en stærk leder med sin parole om, at han »ikke vil være statsminister for enhver pris«. Han har også afholdt nervepirrende krisemøder i blå blok, som vi så det i foråret, da han klamrede sig til Eva Kjer Hansen som fødevareminister, selv om hun ikke havde et demokratisk flertal bag sig.

Nogle ser disse spinværktøjer som et tegn på styrke, men for mig viser det klart, at Lars Løkke ikke har evnerne til at gøre sit arbejde ordentligt. Løkke ser nemlig altid først og fremmest på sit baglands interesser, før han ser på Danmarks interesser.

Hvad enten det er landmændene, de alt for mange offentligt ansatte eller udkantskommunernes borgmestre, der råber på flere penge, kommer Lars Løkke Rasmussen dem til undsætning med sine håndøre. Det gør han i stedet for at tage fat i de store udfordringer, som Danmark står over for.

Sagen er, at mens Løkke laver landmandspakker og udkantsprojekter, står Danmark over for nogle skæbnesvangre udfordringer.

Flygtningekrisen i Europa er kun lige startet, og flygtningene søger fortsat mod Danmarks grænser.

Regeringen har netop skåret historisk dybt i det danske forsvar, så vores soldater i hæren og søværnet må lide under nedslidt materiel i de kommende ti år.

Danmark er fortsat et land, hvor mindretallet arbejder, mens flertallet lever af andre folks penge.

Lars Løkke Rasmussen har allerede brudt sit løfte om en skattereform i foråret. Hvad er det for en statsminister, der prioriterer landmandsreformer, udkantspakker og planloven før en stor skattereform, der kan komme hele samfundet til gavn?

Mit spørgsmål er, hvor det egentlig er, at Lars Løkke Rasmussen viser sig som en god leder for Danmark? Hans selviscenesættelse falder til jorden, når han ignorerer samfundets store udfordringer for til gengæld at tækkes sine egne snævre særinteresser.

Danmark har brug for en stærk politisk leder. En leder, der tør tage beslutninger til gavn for hele samfundet. Lars Løkke Rasmussen er ikke en stærk politisk leder, for han er ikke i stand til at gøre det, der er bedst for Danmark. Løkke gør kun det, der er bedst for ham selv.

I et land som Danmark er der ikke plads til at sætte sine egne særinteresser før samfundets. Det borgerlige Danmarks opgave er netop at tænke på sit land før sine egne.

Jeg håber, at det borgerlige Danmark kan løfte sin opgave og finde en stærk politisk leder, der tjener Danmark i fremtiden. Lars Løkke Rasmussen er ikke den rette leder for Danmark.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.