Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Kommentar

Liberal Alliance og virkeligheden

På Nørrebro lever vi dør om dør med banderne. Derfor må de løsninger, der laves i områder med stor bandetilstedeværelse bærer præg af, at banderne er der. Det er ikke fedt, men det er virkeligheden, og på Nørrebro trumfer virkelighedens løsninger, altid Lilian Parker Kaules politiske korrekte fantasi.

COP15 - Don't buy the lie-demonstrationen endte med folkekøkken i Folkets Park på Nørrebro.
COP15 - Don't buy the lie-demonstrationen endte med folkekøkken i Folkets Park på Nørrebro.

 

I mandags bragte Berlingske en kommentar fra Liberal Alliances medie-damptrommel på Københavns Rådhus, Lilian Parker Kaule. Kommentaren er såmænd underholdende nok, hvis man læser den som ren skønlitteratur i fantasy-genren. Hvis man derimod læser den som et indlæg i en dybt alvorlig politisk debat fra gruppeformanden for Liberal Alliance, så er kommentaren nedslående og viser, hvorfor folkestyret taber respekt i disse år.

For magen til usaglig pladder skal man lede længe efter. Situationen omkring Folkets Park på Nørrebro er alvorlig, det ved alle, som kommer i området. Der har været (og er) massive bandeproblemer i området. Det behøver man ikke gå på opdagelse i området for at opdage. Og ja, jeg skriver opdagelse, for læser man, hvordan Lilian Parker Kaule omtaler bydelen og tidligere både i Ekstra Bladet og Nørrebro Bladet har talt om Nørrebro, så er det den fornemmelse, man sidder tilbage med. Her kommer Rådhusets fine hvide ridder og redder de stakkels nørrebroere, der ikke er i stand til at klare sig selv, uden hjælp.

Desværre tager Lilian Parker Kaule fejl, for Nørrebro har ikke brug for at blive reddet af endnu en uvidende politiker fra Københavns Rådhus, der ved, hvad der er bedst for Nørrebro, uden at spørge os, som bor på Nørrebro.

Historien om Folkets Hus handler nemlig om lokaldemokrati, lokalt engagement og Nørrebros nægten ved at lade stå til. Folkets Hus har flere gange været lukningstruet, sidst for omkring et år siden, hvor banden Loyal To Familia og deres venners, tilstedeværelse i Folkets Park og i Folkets Hus var blevet så massiv, at parken reelt var ubrugelig fra resten af lokalområdet. Aktivisterne, der på frivillig basis drev huset, trak sig, og tryghedsmålingerne i området buldrede nedad. Der var en periode, hvor Nørrebro Parken ikke var et sted, man tog sine børn hen og lege, som en af mine venner, der bor i nærheden, formulerede det.

Jeg kendte mange af dem, der valgte at sige fra, og jeg ved, hvor ondt det gjorde på dem, men de kunne ikke mere – de havde på det tidspunkt i måned efter måned, på frivillig basis, taget et gigantisk ansvar for at lave frivillige aktiviteter med stor succes i et område, hvor mange socialarbejdere ville melde fra. For det er, hvad vi gør på Nørrebro, vi tager ansvar for vores område, og vi venter ikke på, at politikerne redder os.

Så selvfølgelig, siger man næsten, tog en række lokale kræfter ansvar. Nogle af de lokale gadeplansmedarbejdere, der kunne trænge igennem til rødderne, fik dem til at holde afstand, lokale projektmagere skrev et forslag til Københavns Kommune, og den lokale gadebetjent søgte orlov for at få lov til at være med til at genopbygge huset og området omkring Folkets Park. Der blev lavet en løsning, en løsning, som lokale borgere, virksomheder og Københavns Politi bakkede helhjertet op om. Det var ikke en sort/hvid løsning, for de findes ikke på Nørrebro, for på Nørrebro lever vi dør om dør med banderne. Derfor må de løsninger, der laves i områder med stor bandetilstedeværelse bære præg af, at banderne er der. Det er ikke fedt, men det er virkeligheden, og på Nørrebro trumfer virkelighedens løsninger altid Lilian Parker Kaules politiske korrekte fantasi.

Siden beboerne lavede løsningen er det gået fremad – trygheden stiger, rygmærkerne er væk fra området (for det meste i hvert fald), og flere nye restauranter i området tiltrækker et nyt publikum. Dermed ikke sagt, at alt er fryd og gammen, for Folkets Park er stadigvæk et af de områder på Nørrebro, der har størst udfordringer, og Nørrebros beboere vil blive ved med at kæmpe hver dag.

Senest har der været et rigtig grimt sexistisk motiveret overfald lige ved siden af parken – men Nørrebro har igen gjort, hvad Nørrebro gør bedst, og svaret igen – derfor var der på kulturnatten blevet indkaldt til demonstration i området, for på Nørrebro er ingen alene.

Det er interessant, at lige præcis Liberal Alliance i København føler sig kaldet til at melde ud her, for hvis man læste, hvad Lilian Parker Kaule udtalte i valgkampen, så handlede det om et opgør med »systemdanmark« og om, at »politikerne skulle holde sig fra quickfixes«. Nu gør Lilian Parker Kaule sig selv skyldig i begge dele. Hun forsøger at ’overrule’ de lokale beboeres initiativ, og hun insisterer på at tro, at hun kan løse Nørrebros udfordringer med kriminalitet og social skævhed med et quickfix fra Rådhusets elfenbenstårn.

Lilian Parker Kaules ideer om, at politiet bare lige kan løse bandeproblemerne, men at de ikke gør det, fordi de har for travlt med at udskrive bøder for at køre over for rødt, ville være sjove, hvis det var den lokale landsbytosse på den lokale bodega, der sagde det, og ikke gruppeformanden for Liberal Alliance i landets hovedstad.

Dertil er det absurd at høre et medlem af Liberal Alliance i København være ophidset over, at der er blevet røget en joint under en landskamp samtidigt med, at hendes egen ungdomsorganisation i København kæmper for fri hash

Det ville være sjovt, hvis det ikke var så tragisk, for dobbeltmoralen er tyk – men der er ingen tvivl: Lilian er et skoleeksempel på, hvor hurtigt en politiker kan glemme valgkampens idealisme, når man bliver konfronteret med hverdagens grå nuancer.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.