Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Læserbrev: Velfærds-manipulation på DR

»Ingen satte spørgsmålstegn ved »analysen«. Ingen til at argumentere mod Dennis Kristensen.«
»Ingen satte spørgsmålstegn ved »analysen«. Ingen til at argumentere mod Dennis Kristensen.«

Onsdag morgen 10/1 kunne man på P1 høre om resultatet af en analyse, hvor danskerne var blevet spurgt: Hvad ville man vælge: Skattelettelser ELLER velfærd?

På forhånd ved man jo godt, hvad denne såkaldte analyse vil afsløre: Danskerne foretrækker forventeligt velfærd fremfor skattelettelser. Ja, de færreste vil nok svare anderledes på dette spørgsmål.

Præmissen er forsimplet og direkte forkert. Efterfølgende var Dennis Kristensen, FOA, i studiet for at kommentere analysen. Kommentarerne herfra kender man jo ligeledes i forvejen. Ingen satte spørgsmålstegn ved »analysen«. Ingen til at argumentere mod Dennis Kristensen.

Dette er grov manipulation og endnu en brist i DRs public service-forpligtelse. Adspurgt om øget vækst ikke er nødvendig for at få råd til bl.a. velfærd, svarer Dennis Kristensen uden tøven, at vækst er altafgørende for vor velfærd, og at det er de private virksomheder, der skal skabe værdierne.

Berlingske kunne 9/1 afsløre, at Danmark ligger lavest i EU, hvad vækst angår. Vismænd er enige om, at skattelettelser fører til øget vækst og dermed et større grundlag for skatteindtægter. Skulle en skarp journalist ikke have spurgt, om skattelettelser og øget velfærd måske netop IKKE er hinandens modsætning?

Og skulle et neutralt DR ikke have sørget for et modsvar fra en en anden side i samfundsdebatten? Men denne manipulation bliver desværre konstant og dygtigt understøttet af Socialdemokratiet og den øvrige venstrefløj samt et DR, der behændigt undlader de kritiske spørgsmål. Det er synd for danskerne og sørgeligt for Danmark.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.