Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Læserbrev: Nytter udflytningen af arbejdspladser?

»Effekten af det offentliges initiativer skal beskrives i prosaform for ansvarlige politikere. De skal konkret se, at deres bevillinger nytter noget.« På billedet Civilstyrelsen under Justitsministeriet i Viborg.
»Effekten af det offentliges initiativer skal beskrives i prosaform for ansvarlige politikere. De skal konkret se, at deres bevillinger nytter noget.« På billedet Civilstyrelsen under Justitsministeriet i Viborg.

Et Danmark i bedre balance. Sådan lyder Venstres mål med udflytningen af statslige arbejdspladser. Første (angrebs)bølge er netop gennemført, og nu kommer den næste. Vi har ellers hørt om betydelige forringelser i den offentlige forvaltning som følge af udflytningen: Tab af viden og erfaring. Turbulente medarbejder- og familiesituationer. Deriblandt enkelte solstrålehistorier: En seniormedarbejder er meget tilfreds med at være flyttet til en meget, meget stille provinsvillavej.

Men det er jo gætterier. I det offentlige har vi ellers oplevet en meget omfattende evalueringskultur vokse op omkring os. Vi evaluerer og evaluerer og måler og dokumenterer. Effekten af det offentliges initiativer skal beskrives i prosaform for ansvarlige politikere. De skal konkret se, at deres bevillinger nytter noget.

Men vi har ikke fået evalueret første udflytningsomgang af statslige arbejdspladser. Vi har kort sagt ikke sikkerhed for, at udflytningen nu også er en god idé. Hvad er nu visdommen i dette fravær af evaluering, når alt andet i det offentlige – i institutioner, styrelser og forvaltninger – skal evalueres så grundigt? Man bliver alvorligt skeptisk – der er måske ingen saglig visdom bag udflytningen?

Man får den tanke, at noget af udflytningen slet ikke handler om »balancegang«, men alene er politisk motiveret. Nogle af de styrelser, der er udflyttet, er »sten i skoen« for Venstre. Naturstyrelsen, Rådet for Socialt udsatte, Ankestyrelsen, osv. Men. Kunne man f.eks. forestille sig Danmarks Statistik flyttet til Hjørring? Aldrig! Sundhedsstyrelsen til Læsø? Glem det! Udflytningen er alene politisk motiveret, båret af holdninger og liberalt tankegods. »Stenene i skoen« skal rystes ud.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.