Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Læserne mener: Må vi få svar, minister Støjberg

»Hvorfor skal folk, der søger om dansk statsborgerskab svare på, hvor de har holdt weekend og ferier de seneste 12 år?«
»Hvorfor skal folk, der søger om dansk statsborgerskab svare på, hvor de har holdt weekend og ferier de seneste 12 år?«

Man tror det er løgn, men det er det ikke! Udlændinge- og Integrationsministeriet har indført en ny regel for alle, der søger dansk statsborgerskab. De skal nu oplyse alle ferier og weekendophold, som de har holdt i udlandet de seneste 12 år.

Det må ganske enkelt være endnu en verdensrekord i bureaukratisk nonsens og endnu et udtryk for ministerens og regeringens efterhånden helt paranoide bestræbelser på at genere dem, der gerne vil være danske statsborgere.

Men den nye regel falder selvfølgelig smukt i tråd med, at vi nu også straffer de udenlandske videnskabsfolk og andre eksperter, hvis de drister sig til at udføre et job, som de ikke udtrykkeligt har tilladelse til.

Som nu den amerikanske professor i skatteunddragelse, Brooke Harrington, der er blevet politianmeldt, fordi hun holdt et oplæg for Skat og Folketingets Skatteudvalg om sin forskning på CBS. Og så endda et oplæg, som samme skatteudvalg havde bedt hende om at holde. Igen, man tror det er løgn! Vil integrationsministeren være så venlig at svare på følgende meget konkrete spørgsmål:

Hvorfor skal folk, der søger om dansk statsborgerskab svare på, hvor de har holdt weekend og ferier de seneste 12 år? Hvem kontrollerer svarene, og hvad koster det? Hvordan kan man stille krav om, at ansøgere skal kunne huske weekendophold og ferier 12 år tilbage, når der ikke er krav om, at de skal gemme kalendere 12 år tilbage?

Hvad sker der ansøgerne, hvis de svarer forkert?

Hvor mange weekendophold og ferier i udlandet må ansøgerne glemme, uden at de bliver straffet?

Har ministeren undersøgt, om vi danske statsborgere kan huske, hvor vi har holdt weekender og ferier de sidste 12 år?

Kan ministeren selv huske sine?

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.