Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Læserbrev: Ingen fornuft i at rive ghettoer ned

»Alene ordet »ghetto« er efter min mening forkert.«
»Alene ordet »ghetto« er efter min mening forkert.«

Der må da være nogle fornuftige eksperter – dem har vi jo så mange af - som kan oplyse politikerne om de psykologiske og sociale mekanismer, der er grundlaget for dannelsen af ghettoer.

Alene ordet »ghetto« er efter min mening forkert. Ordet er værdiladet i den betydning, at det er det omgivende samfund, der tvinger beboerne ind i bestemte områder. Danmark tvangsanbringer ikke immigranter. Immigranterne søger selv derhen, hvor deres ligesindede bor. Betegnelsen »enklave« ville efter min opfattelse være mere dækkende, eftersom enklaven opstår på et frivilligt grundlag.

Da danskerne i stort tal emigrerede til USA i perioden 1880 til 1915, søgte mange af dem til de områder, hvor der i forvejen var mange danske immigranter. Tryghed har utvivlsomt spillet en stor rolle for deres valg af bosætning.

Da jeg selv i mine yngre dage var immigrant i en kortere periode, oplevede jeg, at visse befolkningsgrupper bosatte sig i enklaver. For eksempel var der: Kinesiske enklaver, græske enklaver etc. Men der var ikke en dansk enklave, ej heller en svensk, en hollandsk, en tysk eller en engelsk. Kort sagt ikke en nordeuropæisk enklave. Man antog, at der boede ca. 25.000 første- og andengenerations danskere i samme område. Jeg så aldrig én!

Tvangsforflytter man beboerne i enklaverne, vil de i løbet af ganske få år have dannet nye enklaver. Derfor er det totalt spild af skatteborgernes penge at kaste sig ud i et sådant håbløst eksperiment.

Den eneste vej frem er, at immigranterne selv føler trang/ lyst til at assimilere sig. Det kan jeg ikke give nogen løsning på, men der må kunne sammensættes en gruppe fagfolk, som kan anvise, hvordan problemerne skal løses.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.