Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Læserne mener: Ghana lære af Danmark? – vi dør af grin

Skatteminister Karsten Lauritzen og udviklingsminister Ulla Tørnæs har været i Ghana for at lære landets myndigheder at inddrive skat.
Skatteminister Karsten Lauritzen og udviklingsminister Ulla Tørnæs har været i Ghana for at lære landets myndigheder at inddrive skat.

Min kone og jeg var ved at få morgenteen helt galt i halsen (især af grin), da vi i Berlingske læste, at skatteminister Karsten Lauritzen (og udviklingsminister Ulla Tørnæs) skal lære folk i Ghana noget om skat!

Behøver ghaneserne virkelig at lære, hvordan man forærer over ti milliarder kroner væk? Hvordan man »rationaliserer« ved hjælp af et nyt IT-system og fyrer en masse medarbejdere, inden systemet fungerer?

Hvordan man samler administrationen halvvejs ude i Vesterhavet, så den almindelige borger ikke mere kan gå til det lokale skattevæsen og drøfte sit regnskab? Hvordan man indtaler en telefonbesked: »På grund af stor travlhed bedes du ringe senere«, eller »du er nu nummer 16 i køen«.

Hvordan man standser alt inddrivning i flere år, fordi systemet ikke fungerer, og pantefogederne er blevet fyret? Hvordan man sørger for, at den ene afdeling ikke ved, hvad den anden beslutter, men fortsætter med at forlange penge, som første afdeling har sagt var en fejl?

Hvordan man laver en såkaldt »skattereform«, som ingen mærkbar virkning vil have, udover at det hele bliver mere kompliceret, end det er i forvejen.

Sådan kan man blive ved, men lad os håbe, at folk i Ghana har taget ved lære af Karsten Lauritzens besøg. Det danske skattesystem skal man for alt i verden ikke kopiere.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.