Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Læserne mener: ...Og jeg er træt af at betale til folkeskolen

»Kunne det tænkes, at der var en anden årsag til den elendige læring? Nemlig indstillingen hos »nogle« lærere.«
»Kunne det tænkes, at der var en anden årsag til den elendige læring? Nemlig indstillingen hos »nogle« lærere.«

Kristine Falgaard anfører i Berlingske 1. januar, at hun »er træt af at hendes børn skal være prøveklude i skolereformen«. Med lige så god grund kan jeg skrive, at jeg er træt af at betale mange skattepenge til den folkeskole, der ikke bliver bedre på trods af, at man i de senere år har pumpet mange milliarder yderligere ind i den.

Elevernes kunnen er ifølge nationale og internationale tests ikke forbedret. Ca. 16 procent af eleverne kan ikke læse og regne på en tilfredsstillende måde, når de går ud af skolen. Imponerende resultat selv om vi har en af verdens allerdyreste folkeskoler. Alligevel fremføres det konstant fra lærere og deres foreninger, at man mangler ressourcer og uddannelse.

Kunne det tænkes, at der var en anden årsag til den elendige læring? Nemlig indstillingen hos »nogle« lærere.

Man hører aldrig kritik af lærerstanden. Nogle lærere må alt andet lige være elendige til det job, de er ansat i. Som i enhver virksomhed er der normalt »gode eller mindre gode« medarbejdere. Men jeg har aldrig nogensinde hørt om, at der skulle findes dårlige lærere. Det er ligesom forbudt land. Man hører kun om manglende ressourcer og manglende uddannelse. Det er da mærkeligt. Man må da kunne finde en enkelt dårlig lærer hist og pist. Men det spørgsmål ønsker man måske ikke at diskutere?

I den kommende tid vil vi til stadighed høre en jammerkoncert fra lærernes side. De har jo børnene som gidsler. Og så gælder det om at vinde mediekrigen ved overenskomstforhandlingerne. Men jeg håber ikke, at politikerne poster flere midler i dette foretagende. Eller lader sig besnakke om eksempelvis ekstratimer til forberedelse osv. osv.

Til gengæld bør politikerne kræve en ansvarlig arbejdsindsats fra lærernes side. Dette vil komme vore børn og landet til gode senere.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.