Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Læserbrev: Staten forsinker min integration

»Hvordan kan regeringen forvente, at udlændinge integrerer sig, når de ikke får lov til det?«
»Hvordan kan regeringen forvente, at udlændinge integrerer sig, når de ikke får lov til det?«

Jeg har været gift med en dansk mand i 11 år, og i 2017 besluttede vi os for at flytte til Danmark og give vores børn et sted, de kunne kalde for hjem. I Danmark føler jeg mig imidlertid indespærret i vores hjem uden mulighed for at lære sproget eller arbejde, fordi det tager den danske stat 12 måneder at tildele mig et CPR-nummer.

Som du sikkert ved, er der ikke meget, man kan gøre i dette land uden at have et CPR-nummer. Man kan ikke engang blive medlem af et fitness-center, så man kan holde sig sund. Efter at have haft fast arbejde i mere end 18 år går jeg pludselig bare derhjemme og laver ingenting. Jeg bidrager ikke til familiens indkomst og føler mig derfor som en byrde for min mand.

Hvordan kan regeringen forvente, at udlændinge integrerer sig, når de ikke får lov til det? Integration bør ske ved ankomsten til Danmark – ikke et år efter. I det år føler man sig fuldstændig afsondret fra samfundet.

Jeg er her ikke for at udnytte systemet. Jeg er højtuddannet, og jeg vil gerne arbejde og bidrage til samfundet og betale min skat. Men faktum er, at jeg er blevet lagt i samme bunke som dem, der kommer for at udnytte systemet.

Når man vil have, at mennesker integrerer sig, bør man give dem mulighed for at gøre det. Jo før, desto bedre.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.