Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Lad os bevare vores brændeovne

Lad os bevare vores brændeovne og skån os for flere afgifter og partsindlæg forklædt som objektiv forskning.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

Nu hetzer Det (selvbestaltede) Økologiske Råd (DØR) igen brændeovnene.

Man kan spørge sig selv om, hvad de reelle hensigter er.

En god del af finansieringen til DØR kommer fra Energifonden, hvis penge kommer fra Dansk Energi Nets medlemmer. Vi har altså på den ene side en varmeproduktion ved hjælp af brændeovne og på den anden side en varmeproduktion fra elektricitet, produceret af DØRs sponsor. Det kan næppe undre, at el-producenterne gerne vil overtage hele den opvarmning, som brændeovne står for, idet det jo er deres indtjeningsgrundlag.

Brændeovne: Den enes hygge, den andens død

I rigtig mange fritidshuse er eneste adgang til opvarmning brændeovnene og elektricitet. Her findes ikke fjernvarme som i byerne – så der ligger et stort marked for el-producenterne, og her kommer DØRs budskaber jo heldigt ind. Set i sammenhængen har jeg personligt svært ved at tro på en reel uafhængighed af den store sponsor og dennes interesser.

Opvarmning med brænde er oven i købet meget CO2-venligt – og herudover er der et stort element af hygge og samvær omkring brændefyring.

Lad os bevare vores brændeovne og skån os for flere afgifter og partsindlæg forklædt som objektiv forskning.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.