Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Kystsikring er en samfundsopgave

Det er åbenbart sådan, at lodsejere, der bor i første række til havet, også skal betale for sikring af Danmarks kyster.

Sommerhus ved Nørlev Strand i Nordjylland efter stormen Helga 4. december 2015. Foto: Henning Bagger
Sommerhus ved Nørlev Strand i Nordjylland efter stormen Helga 4. december 2015. Foto: Henning Bagger

Det er åbenbart sådan, at lodsejere, der bor i første række til havet, også skal betale for sikring af Danmarks kyster. Senest har miljøminister Esben Lunde Larsen (V) og borgmester i Gribskov Kommune, Kim Valentin (V), givet udtryk for, at det er lodsejerne, som skal finansiere kystsikringen ved f.eks. at optage lån i deres ejendom. Det er en kæmpe misforståelse. Mange grundejere har allerede i dag optaget store lån for at kystsikre deres grund og hus. At have et sommerhus i første række er ikke ensbetydende med, at man er millionær.

Kystsikringen er for mig at se en opgave, der vedrører alle danskere. Vi syntes alle, at det er skønt at gå en tur langs stranden og nyde solnedgangen eller gå i vandet med ungerne. Derfor er kystsikring en samfundsopgave, som koster mange millioner kroner. Mit forslag er, at der hvert år i finansloven bliver afsat et millionbeløb til sikring af de hårdest ramte områder.

I øjeblikket er der stillingskrig om, hvem der skal betale. De røde partier mener, at det skal være staten, hvilket jeg er enig i. Borgmesteren i Halsnæs Kommune har foreslået, at man kan låne penge af kommunen. Alt i alt sker der ingenting, og mange frygter den næste storm. Så kære ansvarlige minister Esben Lunde Larsen: Nedsæt nu en hurtigt arbejdende gruppe, så vi en gang for alle får løst de økonomiske og praktiske problemer, det nytter ikke at pålægge lodsejerne flere udgifter, det vil ikke være hensigtsmæssigt, da ikke alle har økonomisk råderum til de enorme udgifter, en kystsikring koster.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.