Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

Kvindeunderskud

Edith Thingstrup: Kvinder er en underskudsforretning. Det mener Ugebrevet Mandag Morgen.

Edith Thingstrup
Edith Thingstrup

En nyfødt dansk pige vil i snit modtage 1,6 million kr. mere fra det offentlige i form af overførsler og offentlige velfærdsydelser, end hun kommer til at bidrage med via skatter og afgifter gennem sit liv. En nyfødt dreng vil derimod i snit komme til at bidrage med 0,6 million kr. mere, end han vil modtage i sit liv. Drenge er altså en bedre forretning for staten end piger – 2,2 millioner kr. bedre – hvis man skal tro Mandag Morgen. På den baggrund opfordrer professor Nina Smith nu til politisk handling.

»Selv om danske kvinder har været flere årtier på arbejdsmarkedet, er de stadig i en økonomisk situation, hvor de er afhængige af forsørgelse,« udtaler Nina Smith. »Forskellen er bare, at det ikke længere er ægtemanden og familien, der er forsørgeren, men velfærdsstaten.«

Man kunne vælge at bremse udstrømningen af skattekroner fra de offentlige kasser, så mennesker ikke skal rubriceres efter, om de er en god forretning for staten. Men Nina Smith foreslår i stedet at ændre barselsorloven, så den i højere grad øremærkes til mænd.

Professoren vil således ikke gøre op med borgernes afhængighed af staten. Hun vil bare gøre afhængigheden mere kønsneutral. Det største problem for politiserende professorer er nemlig ikke staten. Det er borgerne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.