Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Kvindefodbold uden indtægter

Det er dejligt at læse i Berlingske, at Gry Graver ligesom os mener, at kvindefodbolden fortjener mere. Det er derfor, vi årligt sætter ti mio. kr. af til professionel kvindefodbold. Og det er derfor, vi har nedsat en kvindekommission med Helle Thorning-Schmidt i spidsen.

I vores optik burde sponsorer, TV-kanaler og billetkøbere støtte op. Virkeligheden er desværre, at der ingen indtægter er i kvindefodbold i dag. En skam? Ja! Ufortjent? Mon ikke!

Men DBU er en interesseorganisation for dansk fodbold. Vi har ansvar for, at økonomien hænger sammen i hele fodbolddanmark. DBU skal ikke tjene penge, vi tager indtægter fra billetsalg, sponsorer og tilskud og reinvesterer i udviklingen af dansk fodbold. Fra Pernille Harder på landsholdet til Sarah på U9 i Aalborg og til Ahmed, der spiller i et integrationsprojekt i Tune.

Gry Graver sammenligner lønninger på kontorerne i DBU med landsholdsspillernes honorarer. Det at spille på landsholdet er ikke et job. Spillernes job er at være ansat i klubberne. Det er dem, der betaler spillernes løn. At spille på landsholdet er et tilbud.

Gry Graver spørger, hvad incitamentet er for kvinderne til at trække landsholdtrøjen over hovedet. Vi håber, de synes, det er en ære og en stolthed, at repræsentere deres land i vores nationalsport. Kvindefodbold er endnu ikke der, hvor vi alle ønsker, den var – og hvor det er muligt at give en del af overskuddet tilbage. Og DBU er ikke klar til at ofre tilskuddet til børneklubber, til de tusinde frivillige eller integrationsprojekter for at indføre flere professionelle honorarer.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.