Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Københavns Politi til 14-årige Asta: »Det var ikke os, der tog initiativ til historierne«

Asta Fischer Trolle giver på Berlingskes opinionssider fredag d 5. maj udtryk for, at det gør hende bekymret, at Københavns Politi i flere medier har talt om, at ulåste skraldebiler, der holder med motoren tændt i de københavnske gader, kan udgøre en terrorrisiko. Og at mennesker, der vil os ondt, derfor kan have fået en ide til et terrorangreb.

Vi er i Københavns Politi altid bevidste om, at vores kommunikation kan inspirere såkaldte copycats. Det gælder ikke kun i relation til terrorsikring. Derfor er det også vigtigt for os at fortælle Asta, at det ikke var Københavns Politi der tog initiativ til historierne om skraldebilerne. Danmarks Radio havde brugt nogle dage på at dokumentere, at skraldebilerne holdt med motoren tændt og henvendte sig til os for at høre, hvad vi ville gøre ved det.

I den situation bliver vi nødt til at svare journalisterne og komme med vores anbefalinger. I langt de fleste tilfælde løser vi eventuelle trusler og sikkerhedsændringer uden mediernes dækning – blandt andet fordi, vi godt kan følge Astas bekymringer. I øvrigt vil jeg gerne rose den 14-årige Asta for at give sin mening til kende på så vigtigt et område.

I københavns Politi har vi altid sagt, at den bedste sikkerhed for vores samfund er årvågne borgere. Jeg synes, at Astas debatindlæg er udtryk for netop det.

Du kan læse Astas indlæg ved at klikke her

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.