Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Karakteren 12+ – hvorfor?

RUCs rektor, Hanne Leth Andersen, har nu beriget os med forslaget om karakteren +12. Hvorfor?

Hvorfor må vi ikke få det 13-tal tilbage? Er det af samme grund som den, der forhindrer værelse nummer 13 på hotellerne? Nej vel, thi vi bevæger os i de akademiske cirkler, hvor overtro jo ikke findes.

Da jeg var barn, trak vi i pogeskolen rundt med den fra 1800-tallet nedarvede skala, hvor toppræstationen var Ug, herunder Ug-, Mg+, Mg, Mg-, Godt+, Godt …. o.s.v. Meget hurtigt ønskede fornuftige skolefolk en formalisering af de uundgåelige kvalificerende gennemsnitsberegninger, hvilket løstes ved at tillægge bedømmelserne talværdier. Herved kunne vores folkeskole kommunikere med vore højere læreanstalter og således garantere retfærdige konkurrencevilkår for vore studenter.

Ud af 1968’s tåger kom så – uventet – angrebet på 13-tallet. Motiverne for dette angreb var hverken faglige eller pædagogiske. De var noget så sølle som politiske.

Nu er bøtten vendt. »Eliten« skal ikke længere til skafottet. Alt skal være som før. Men det satans 13-tal bliver, hvor det er. Væk. Hvorfor? Vi har set bizarre løsningsforslag fra forskellige politiske lærde. Fælles for dem alle er frygten for at mene noget andet, noget nyt. 13-tallet skræmmer dem, hvorfor? Mærkelige forslag ventileres: indførelsen af en medalje til supplering af 12-tallet: guld, sølv eller bronze? Men ikke 13. Hvordan skal man indregne medaljen i slutproduktet? RUCs rektor, Hanne Leth Andersen, har nu beriget os med forslaget om karakteren +12 (Berlingske 22. december). Hvorfor?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.