Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Indspark

Kampen for vores overlevelse

Søren Hviid Pedersen: Lars Hedegaard bliver udsat for et attentat, og danske jøder kan ikke færdes i København uden at blive mødt med chikane, trusler og deciderede overfald fra muslimerne. Hvad er der ved at ske i Danmark?

Søren Hviid Pedersen, cand.scient.pol. og ph.d.
Søren Hviid Pedersen, cand.scient.pol. og ph.d.

Diverse kommentatorer har som modsvar til disse anslag mod danskere påberåbt sig det gamle diktum om frihed for Loke såvel som for Thor. Som om spørgsmålet har noget at gøre med universelle menneskerettigheder eller tolerance. Angrebet på Hedegaard og de danske jøder er ikke udtryk for, at de radikale islamister har misforstået hele ideen om universelle rettigheder. Der er nemlig ikke meget at misforstå, for disse rettigheder eksisterer ikke. Ej heller er de politiske islamister tilbagestående mennesker, der repræsenterer tilbagestående livsanskuelser modne til sand vestlig »oplysning«. Disse hændelser er beviset på, at troen på vores værdier og livsanskuelser netop er en tro på og en identifikation med en specifik dansk historie og et specifikt dansk folk og en dansk nation. De politiske islamister kæmper for det, de tror på, det de identificerer sig med, nemlig en afsindig variant af islam. De er anderledes, de er de andre, der ikke er som os, og de ønsker heller at være som os, og mange af dem hader alt det, vi repræsenterer og står for.

Nej, disse hændelser er udtryk for et grundlæggende eksistensspørgsmål, et spørgsmål om livsform. Jeg vil kæmpe for Lars Hedegaards og de danske jøders ret til at leve i tryghed, fordi de er mennesker og grupper, jeg kan identificere mig med, og som jeg betragter som loyale medlemmer af det danske samfund, de nu engang er født ind i. Jeg identificerer mig med den konkrete person Lars Hedegaard og de konkrete danske jøder, ikke fordi de repræsenterer menneskeheden, men fordi de er danskere og derfor har krav på min solidaritet, omsorg og beskyttelse. Kampen står mellem en dansk kristen og en specifik dansk demokratisk livsform over for en fremmed politisk-islamisk livsform, der repræsenterer alt det modsatte.

Vi står over for et eksistentielt valg: et valg mellem vores værdier og anskuelser over for deres værdier og anskuelser. Det er eksistentielt, fordi vi ikke kan appellere til en tredje instans, Fornuften, Gud, Menneskerettigheder etc. Det er en politisk kamp, der løses med alle politiske midler. Det er ikke en teologisk, juridisk eller filosofisk kamp, der løses gennem endeløse intellektuelle debatter og sofisterier. Nej, det er kamp, der blandt andet kæmpes i Afghanistan, i Pakistan, på Vestbredden, men også i Danmark. Netop der, hvor danskere ikke kan færdes, fordi de er jøder eller er Lars Hede-gaard. Se, det er den politiske frontlinje, det er her, grænserne afprøves, om det er den danske livsform, der skal overleve i Danmark, eller om det er en politisk-islamistisk livsform, der skal bemægtige sig udvalgte lokalområder og bydele. Vi skal som et dansk samfund ikke være bange for at forsvare os, det er vores pligt at kæmpe for det danske og den danske livsform. Ikke fordi den repræsenterer en højere filosofisk sandhed, men fordi vi kæmper for egen overlevelse. Findes der et mere vigtigt politisk spørgsmål i dag?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.